Iskopiraj : korak po korak do izgleda Adriane Lime u stilu pedesetih za Met Gala 2016.

Za Met Gala veče 2016. koje slavi umetnost i modu, uz raskošnu couture haljinu koju je kreirao Đanbatista Vali, Maybelline mejkap vizašista Morgan Martini, odlučila se da Adriani Limi udahne glamur filmskih diva pedesetih godina. Transformacija koja je ovu devojku modernog izgleda začas transportovala u prošli vek postignuta je mačkastim pogledom kojim je zavodila slavna Sofija Loren i usnama u decentno crvenoj boji koje su bile zaštitni znak prelepe Grejs Keli.

No, krenimo redom!

Lice

Najpre je na hidriranu kožu nanet prajmer, za zatim i dugotrajni tečni puder 24h Superstay, nežnim tapkanjem sunđerom od sredine lica ka spolja, za ujednačen ten.  Nepravilnosti su korigovane korektorom, a finiš postignut kompaktnim puderom sa prozračnim česticama i 24h Superstay sprejem za fiksiranje šminke.

Rumenilo i konturisanje

Martini je konturisanje započeo tamnijom nijansom Master Sculpt-a. Savet: uvucite obraze da biste tačno znale gde da izvučete kontur liniju. Na jagodice i sredinu nosa zatim je nanela svetliju nijansu iz palete za senčenje. Rumenilo u koralnoj nijansi Martini voli da nanose nežno ga blendujući sa konturisanim delovima, za ujednačen izgled. 

Oči

Maybelline The Nudes paleta ponudila je veliki izbor boja za postizanje mačkastog oblika očiju. Najpre je naglasila prirodne uglove svetlo smeđom nijansom, a zatim je beličastu niajnsu nanela na ceo kapak i tik uz ivicu obrva. Ajlajnerom Master Precise Curvy je izvučena dugačka cat eye linija koja je oči učinila krupnijim, uz svetlucavo braon olovku koja je naneta na unutranje uglove oka za prozračan izgled oka. Bogat sloj maskare za volumen  Volum' Express the Colossal Lash Chaotic Lash Waterproof nanela je na gornje trepavice,  posebno vodeći računa da se istakne vrh trepavica. Na donje trepavice, naneta je legendarna Great Lash maskara jer - "mala četkica čini mnogo lakšim nanošenje, bez opasnosti od razmazivanja" - objasnila je make- up artista Megan Martini.

Usne

Color Sensational Creamy Matte u koralnoj nijasni, Martini je nanela četkicom na Adrianine pune usne. Višak je upila papirnom maramicom, a zatim nanela još jedan sloj - za postojanost ruža i jarkost boje.

Usledilo je oblačenje, obuvanje i poslednje pripreme. Veliko uzbuđenje pre izlaska pred velika svetla! 

photo : Getty Images

A onda je Adriana prosto zasijala kao prava diva - i podsetila nas na glamurozni šik pedesetih godina, uz jedan sasvim moderan twist.

 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Superstay 24h by Maybelline New York

  • Master Sculpt by Maybelline New York

  • Master Blush Face Studio by Maybelline New York

  • Master Precise Curvy by Maybelline New York

  • Volum Express Colossal Chaotic by Maybelline New York

  • Color Sensational Creamy Matte by Mabelline New York

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, crveni karmin, senčenje lica, ajlajner, oči, tečni puder, puder, konturisanje, usne, poznati, trend, večernja šminka, stil

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Džejla i Amna ti predstavljaju snažan makeup look, sve što ti treba su ova 4 proizvoda

Ono što krasi sve žene ovoga sveta su snaga, hrabrost, ponos, odlučnost i želja za slobodom. Da li im možeš pročitati to iz pogleda...