Izaberite najbolji korektor za pokrivanje podočnjaka

Izbor je veliki

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Na tržištu se danas može naći veliki broj korektora - od tečnih, kremastih, korektora u stiku, onih sa velikom pokrivnom moći, kao i korektora obogaćenih pigmenitma koji reflektuju svetlost. Pored toga, svaka od nas bila je u prilici da se susretne i sa korektorima u različitim bojama. A da li ste se ikada zapitale koja je njihova namena i koji od njih će učiniti pravu stvar kada je u pitanju pokrivanje tamnih kolutova oko očiju?

Različite boje – različita namena

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Korektori u zelenoj boji najčešće se koriste za korekciju crvenila i nepravilnosti na licu, ali i ružičastih tonova oko očiju. Ljubičasti, odnosno korektor u boji lavande prekriće sve nepravilnosti žućkastih tonova u predelu oko očiju, dok je korektor u žutoj boji savršen izbor ukoliko vaši podočnjaci imaju blago ljubičastu ili plavu boju. Kada su u pitanju narandžasti tonovi korektora, čini se da upravo oni predstavljaju najbolji izbor budući da pokrivaju širok spektar nijansi podočnjaka i nepravilnosti, tačnije neutrališu sve promene boje kože ispod očiju, bilo da su one u plavkastim, zelenkastim ili drugim "hladnim" tonovima.

Dakle ukoliko imate problem sa izuzetno tamnim kolutovima oko očiju, obavezno se odlučite za jedan od ovih proizvoda, a potom šminkanje nastavite uz dodavanje klasičnih, nude korektora.

Uvek dobar izbor

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Korektori kremastih tekstura poput L'Oreal Paris True Match idealno se prilagođavaju boji tena, prikrivaju nepravilnosti i fleke i ujednačavaju ten. Ovaj korektor je izuzetno lagan za nanošenje, a pruža odličnu bazu za dugotrajnu šminku. Pogodan je za sve tipove kože, a licu daje sveže i zdravo izgled.

Izaberite pravu nijansu


Nakon odabira teksture koja najviše odgovara vašim potrebama, bitno je odabrati i pravu nijansu korektora.

Poznati šminkeri savetuju da bi nijansa korektora morala biti blago svetlija od boje vašeg lica kako bi otvorila vaš pogled i kako bi vaše lice izgledalo sveže i blistavo. Ipak, vodite računa da ne odaberete previše svetlu nijansu, jer će u tom slučaju vaše lice izgledati neprirodno, a vrlo često i starije.

Takođe, stručnjaci savetuju da za bolji i prirodniji efekat, korektor uvek nanosite prstima.

Kako bi korektor što duže ostao na svom mestu, nakon nanošenja fiksirajte ga tansparentnim puderom koji ćete naneti širokom četkicom.

Pročitajte još o: Tečni puder i različite tehnike nanošenja

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Concealer

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Infallible Total Cover Concealer Palette

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder, korektor, kompaktni puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Saznaj sve o Marvel x Maybelline kolekciji i gde je možeš naći

Kako bi neki makeup proizvod dobio status superheroja transformišućih moći, on mora biti izuzetan, nepobediv i neustrašiv saveznik onih koji iskazuju ...