Izbegnite najčešće greške pri nanošenju kompaktnog pudera

Veliki mit u koji mnoge dame veruju jeste da se kod nanošenja kompaktnog pudera ne može napraviti neka velika greška. Ipak, kada dođe do trenutka kada na licu primetimo nekoliko neobičnih crta na mestu gde ne bi trebalo da se nalaze, shvatimo da je kasno za popravke. Upravo zbog toga, trebalo bi da posvetimo pažnju ovom veoma važnom makeup prizvodu.

1. Greška pre nanošenja? Da, i te kako je moguće!

 

A post shared by @_mymakeup__ on


U slučaju kompaktnog pudera, veliku grešku možete napraviti i pre samog nanošenja. Kako biste iskoristile sve prednosti koje cam nudi ovaj proizvod, morate se postarati za to da je vaša koža dobro pripremljena za njega. Ovo podrazumeva čišćenje kože, ali i pažljivo nanošenje podloge, jer ukoliko sloj tečnog pudera nije lepo raspoređen, kompaktni puder će stvoriti utisak zacementiranog lica.

2. Pažljivo pri kupovini proizvoda

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Iako zvuči trivijalno, pogrešan odabir kompaktnog pudera jeste jedna od najvećih grešaka koje možete napraviti. Pored korišćenja pogrešne nijanse, šro predstavlja jedan od najvećih beauty grehova, sledeća greška koju treba izbeći jeste definitivno odabir teksture pudera.

Naime, kompaktni puder je završni korak i zaštitni sloj vašeg makeupa te je potrebno prilagoditi ovaj proizvod svojoj koži. Zbog svoje teksture i mat završnog efekta, L'Oréal Paris Infaillible Ultra-Matte je savršena opcija za devojke sa masnijom kožom koje ga mogu nanositi i uz neku minimalnu podlogu ili uz baking tehniku. No, i kod dama sa suvljom kožom kompaktni puder stvara savršeni zaštitni sloj koji sprečava da se hidrirano lice sa tečnim puderom dodatno isuši. Kao i kod savršenog muškarca i ovde je potrebno pronaći Gospodina Pravog, a mi vam savetujemo da isprobate True Match kompaktni puder, koji će vam dati savršen baršunasti ten.

3. Odaberite pravo oružje

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Nije tajna da se kompaktni puder nanosi velikom pufnastom četkicom. Ipak, mnoge dame često zaboravljaju da je savršeno oružje upravo ta velika, glamurozna četkica koju često neopravdano slabije koristite. Međutim, ukoliko se tekstura podloge ili tečnog pudera ne podudara, pored velike makeup četkice morate koristiti i beauty blender koji će savršeno umiksovati ova dva prioizvoda, kao i sunđerasti aplikator koji dolazi u pakovanju sa puderom i predviđen je za njegovo nanošenje.

4. Blendirati, blendirati, blendirati...

Kompaktni puder je tu kako bi vaše lice postalo besprekorno i blistavo. Međutim, to ne znači da se on treba jasno uočiti na vašem licu. Zato je potrebno da dobro izblendujete ovaj proizvod kako biste savršeno prekrili sve nedostatke. Onog trenutka kada pomislite da ste savršeno uklopili sve nijanse, četkicu u ruke i izblendujte još malo.

Pročitajte još: Instant setovanje šminke by @anastasijastasha

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Ultra Perfecting Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izabrati šminku za svetao ten

To što imate svetao ten nije prepreka – naprotiv, možete pretvoriti boju svoje kože u svoj najveći adut tako što ćete odabrati prave makeup proizvode...