Izbor je samo tvoj: Svetli ili tamni sjajevi za usne

Evo šta sve treba uzeti u obzir kako bi se izbegle greške:

Veličina usana

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Slično kao i kod ruža, svetli sjajevi vizuelno povećavaju usne, dok ih tamne nijanse smanjuju. Ukoliko želite veće usne, prava svetlija nijansa i malo više sjaja na donjoj usni će kreirati savršen look.

Boja očiju

Dok se braon oči najbolje slažu sa pink i jarko crvenim nijansama, zelenookim ženama se savetuju nešto tamniji tonovi crvene. Takođe, vlasnice plavih očiju bi trebalo da svoj make-up look češće upotpunjuju sjajem boje zrele višnje.

Boja kože


Za svetliji ten se preporučuju pink sjajevi, a manje ili više preplanuo ten se može istaći usnama boje vina ili šljive.

Zubi

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Ukoliko smatrate da bi trebalo da umanjite nesavršenosti boje vaših zuba, savetujemo vam da se opredelite za svetlo crvene ili prirodno pink nijanse. U tom slučaju, boje koje treba da izbegavate su jarko crvena, ljubičasta i braon.

Osvetljenje

Osim karakteristika lica, u današnje vreme nekima je veoma važno da imaju što fotogeničniju šminku. Prema tome, kada je reč o sjajevima za usne, pod neonskim svetlom treba izbegavati hladne boje kao što je ljubičasta, a pod svetlošću sveća i sličnog žutog osvetljenja ne treba se slikati sa braon sjajevima za usne.

Više na: Sjaj za usne ili mat karmin

Povezane teme: šminka, sjaj za usne, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 6 pudera koji savršeno prekrivaju

Puderi za prekrivanje nikad nisu bili dostupniji, a složićete se da je izbor veliki, zato smo tu da vam suzimo izbor i damo predlog za pudere koji sav...