Japansko iscrtavanje obrva – Pros and Cons

Ako si bar jednom preterala sa čupanjem obrva, onda već sigurno znaš koliko je teško vratiti nesrećno iskreiran oblik u prvobitno stanje. U mnogim situacijama prosto nema nazad, jer dlačice na određenim delovima obrva prestaju da rastu. Prethodnih decenija osmišljavani su različiti metodi koji su imali za cilj da reše ovo delikatno pitanje. Od tetoviranja do iscrtavanje pomoću trajne šminke… Na žalost, ni jedna od ovih tehnika nije dala željene rezultate, sve dok na scenu nije stupilo japansko iscrtavanje obrva!

Kako su tvoje obrve nekad izgledale?

Da li uopšte možeš da se setiš kako izgleda tvoj prirodni oblik obrva, onaj sa kojim si rođena? Činjenica da nemaš odgovor na ovo pitanja uopšte ne bi bila strašna da se upravo obrve ne smatraju jednim od najmoćnijih oružja neverbalne komunikacije. One u potpunosti mogu da promene tvoj izgled, učine da oči izgledaju krupnije, a mogu i da stanje lice i to bez dijete! Nekada su tanke obrve bile sinonim za lepotu, pa se prekomerno čupanje gotovo podrazumevalo. Danas kada se teži debljim i precizno uređenim prirodnim obrvama, većina nas plaća ceh nestručnog baratanja pincetom u mladosti.

Sve što moraš znati o ovoj metodi

Lepe obrve su nešto čemu svako od nas teži, a sve popularnija tehnika iscrtavanja obrva spada u kategoriju polutrajnog makeup-a. Za razliku od tetoviranja gde se obrve kompletno popunjavaju bojom, japanski metod podrazumeva iscrtavanje dlačica, jednu po jednu, pa je razliku između nacrtanih i prirodnih teško uočiti. Tretman je gotovo bezbolan, jer boja ulazi plitko pod kožu, a iako ćeš često čuti priče da pigment odoleva spoljnim faktorima od 3 do 5 godina, praksa pokazuje nešto sasvim drugo. Kako će se skidati krastice nakon tretmana, da li ćeš se podvrgnuti hemijskom pilingu ili nekom laserskom zahvatu na licu… Sve ovo pomaže regeneraciju ćelija i automatski skraćuje vek iscrtanih obrva.

5 razloga ZA

1. Čak i one potpuno uništene obrve, posle tretmana postaju savršene.

2. Prava stvar za ljude koji su osetljivi ili alergični na šminku.

3. Štedi vreme, pa ćeš svakog jutra moći da odspavaš 10-ak minuta duže.

4. Potamnjuje obrve i čini ih besprekornim.  

5. Obrve se ne mogu izbrisati, a tu prednost ćeš posebno osetiti u teretani, na plaži ili bazenu…

5 razloga PROTIV

1. Novi oblik često ne odgovara fizionomiji lica, a šta može biti gore od neprirodnih obrva.

2. Posle tretmana može se javiti crvenilo, a to nije ni malo lep prizor. Čuvaj se infekcija, idi u proverene salone i biraj stručna lica kojima je ova metoda rutinska.

3. Briga o obrvama ne prestaje kada izađeš iz kozmetičkog salona. Prva korekcija te očekuje posle mesec dana, a potom bar jednom godišnje.

4. Obrve mogu ispasti previše tamne, a to će izgledati posebno neprirodno na osobama svelte kose i tena.

5. Iako cena tretmana varira, budi spremna da izdvojiš priličnu svotu novca.

Osim japanske, sve je traženija i microblading tehnika. Glavna razlika je u oštrici kojom se procedura izvodi; dlačice su još tanje, a s obzirom na to da se vrlo vodi računa o njihovom položaju, postiže se i mnogo prirodniji efekat.

Japansko iscrtavanje obrva garantuje da ćeš u naredne dve-tri godine imati savršeno ispunjene i uvek isto oblikovane obrve, što zbog promene trendova, ali i ličnih afiniteta može predstavljati problem. Sve se dodatno komplikuje ukoliko u samom startu nisi zadovoljna novim izgledom. Postupak “brisanja” je težak i bolan, pa ukoliko nisi sigurna u čije ruke ćeš “pasti”, možda bi bilo pametnije da se držiš oprobanih metoda i proizvoda. Pinceta, olovka za obrve, češljanje i na kraju gel za obrve kojim ćeš fiksirati svoje malo remek delo, svakako još dugo neće otići u penziju.

Pročitaj još i:  Maybelline Brow Tattoo peel-off gel u boji – Savršene oblikovane obrve koje traju i do 3 dana!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Poručite odmah

Povezane teme: trend, stil, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sve što možda nisi znala o beauty brendu NYX Professional Makeup

Poreklom iz Amerike, tačnije Los Anđelesa, ovaj globalni brend posluje na više od 70 tržišta, poznat je po proizvodima koji zadovoljavaju visoke krite...