Kako blendovati senke by @anastasijastasha

Senke za oči umeju biti veoma kompikovane za nanošenje. Posebno kada su u pitanju savršene "smokey" oči ili ombre na kapcima.

L'Oréalova Color Riche La Palette Nude mi je jedna od omiljenih i veoma se lepo blenda, boje su neutralne i prirodne, a da bi i vi savladali veštinu blendanja, koja je znatno suptilnija od nanošenja pudera ili ajlajnera (gde su i same greške više vidljive), pokupite par trikova iz ovog teksta.

1. Bez alata nema zanata :)

Kad kažem alat, naravno mislim na četkice. Znam da mnoge devojke nanose svoju senku prstima (koji su ok za gelaste senke) ili onim sunđer - četkicama koje dobiju u paleti, ali za savršene smokey eyes, bitne su četkice. Nije loše da imate više četkica sa kojima možete raditi. Četkice će vam otkriti nove horizonte u šminkanju.

Dobra četkica za blendiranje treba da se širi na kraju, da bude gusta i meka, savršena za ublažavanje oštrih linija i prelaza senki. Ovakva četka služi i da spaja svetliju i tamniju liniju senki.

2. Možete menjati oblik ili nedostatke oblika vaših očiju uz - senčenje

Kao i lice, možete senčiti i vaše oči. Za prvi korak uzmite toplu nijansu senke, ili bronzer i nanesete ga četkicom za blendanje na nabore oka (deo izmedju donjeg kapka i obrva).

Na ovaj način dajete licu više definicija, možete podići opuštene kapke, raširiti sitne oči, bitno je da naučite značaj igre svetlosti i senki.

Za približene oči, idealno ih je vizuelno razdvojiti tamnijom senkom na spoljnoj polovini gornjih i donjih trepavica.

Za kapke koji su više spušteni, idealno je naneti tamniju nijansu iznad nabora, od unutrašnjeg ka spoljnoj strani kapka. Zatim blendujte senku na oblast koju želite da potisnete. Blendanje podrazumeva fine, kružne i blage pokrete četkice, koju držite pri njenom kraju, opušteno.
 

3. Redosled boja pri blendanju senki

Možete krenuti i sa svetlom senkom, nije greška ni krenuti sa tamnijom, ja volim da krenem sa nekom mat senkom "cigla" nijanse iznad gornjeg kapka, i da preko toga, na spoljašnjim uglovima dodam tamniju senku. Zatim uzimam svetlu, stavljam je ispod obrva, tj. u spoljašnje polovine obrva, i krećem od unutrašnjih ugllova kapka ka spoljašnjim. Na kapku se nekad poslužim i prstom, kako bih što bolje povezala svetliju i tamniju senku, i na samoj sredini, volim da stavim malo sedefaste senke, koja odlično izgleda i na unutrašnjim uglovima očiju, pa i ispod obrva,

Ekstra saveti:

Ne zaboravite na bazu na kapcima

Ne koristite istu četkicu za svetlu i tamnu senku

Perite vaše četke nakon upotrebe

Vežbajte blendovanje i dobro izaberite boje koje vam stoje

Pročitaj više o: No Make Up look by @anastasijastasha

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Palette Nude L'Oreal Paris

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, oči, stashafashion

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osunčana ili ne bronzeri su tu da ti pruže prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Preplanuli ten je obavezan kada je u pitanju ovo doba godine. Otkrivamo ti kako da ga postigneš sa odgovarajućim bronzerom, prema svom licu i tonu kož...