Kako da izabereš pravi korektor za sebe

Dobar korektor je ključ za besprekoran ten i savršen makeup tokom celog dana. Zato je veoma bitno da izboru korektora posvetiš vreme kako bi odabrala baš onaj pravi. Predstavljamo ti četiri koraka koja moraš da ispratiš pri odabiru korektora kako bi tvoj ten bio savršen, a nepravilnosti pokrivene.

 

1. Pokrivna moć

Tamni kolutovi oko očiju, sitne borice, popucali kapilari, fleke od sunca, crvenilo, pegice... sve to jedan korektor mora da prekrije. Zato izaberi korektor koji će lako prekriti tvoje sitne nesavršenosti. Naravno, veliku ulogu igra i tečni puder, ali je korektor taj koji pravi razliku. Loš korektor još više će istaći tvoje mane, a to nikako ne želiš, zato biraj korektor visoke pokrivne moći.

2. Tekstura

Veliku ulogu u izboru korektora igra njegova tekstura. Ako izabreš tečni korektor, nećeš pogrešiti. Ne kažemo da su oni u stiku ili kremasti loši, tečni korektor, osim što se lako nanosi i aplicira, ima onaj završni, blistavi i prirodni efekat koji drugi korektori nemaju. Osim toga, tečni korektor se lako prilagođava svim tipovima kože, bilo da je suva, kombinovana ili masna, a zbog lagane tečne formule, manje je verovatno da se tragovi korektora vide, kao što je slučaj sa teškim korektorima u stiku.

 

3. Nijansa

Nijansa korektora je pored njegovog kvaliteta i teksture najbitnija stavka pri kupovini ovog proizvoda. Pre nego što izabereš nijansu, moraš znati koji je ton tvoje kože, što je naročito važno ako baš u tom trenutku testeri nisu dostupni u radnji ili ako proizvod kupuješ online. Pogledaj u svoje vene – ako su maslinasto zelene, tvoj ton je topao, dok plave vene označavaju hladan podton kože. Ako ne možeš da se odlučiš da li su ti vene zelenkaste ili plave, znači da je ton tvoje kože neutralan.

 

Hladnim nijansama najviše odgovaraju svetliji korektori, sa blagim puderasto-roze tonom, dok toplijim nijansama odgovaraju korektori bež nijanse koja podseća na boju peska. Ukoliko se u radnji nalaze testeri, slobodno isprobaj više nijansi. Iako većina devojaka šminku isprobava na podlaktici, kada je u pitanju korektor, najbolje je da ga isprobaš na liniji brade, blizu vrata. Na tom delu lica lako ćeš videti da li je korektor previše svetao ili taman za tvoj ten. Naravno, korektor bi trebalo da bude za par nijansi svetliji od tvog prirodnog tena, ali ne preteruj! Previše svetao korektor će tvoje tamne kolutove pretvoriti u dva previše svetla kruga, koji će izgledati jednako loše kao da nisi nanela korektor.

4. Aplikacija

Bitna stavka kod izbora korektora je i način na koji se on aplicira. Najbolje je da izabereš korektor koji u pakovanju već sadrži sunđerasti aplikator kojim možeš da kontrolišeš količinu proizvoda koji želiš da naneseš na lice. Nakon što naneseš korektor na problematične tačke na licu, tvoja je odluka da li ćeš ga utapkati prstima ili sunđerom za blendovanje. Ako se odlučiš za tečni korektor, možeš ga naneti i više puta, ako želiš veću pokrivnu moć, jer koža vrlo lako upija ovaj tip korektora, pa nema bojazni da će ti koža izgledati neprirodno.

I dalje nisi sigurna koji je korektor za tebe? Ne brini, imamo rešenje!

Sada kada znaš kako da izabereš korektor, ostalo je samo da odeš u najbližu drogeriju i izabereš jedan za sebe. A da ne bi previše mozgala, mi ti preporučujemo korektor koji će ispuniti sve tvoje prohteve – Instant Anti Age Eraser iz Maybelline New York. Ovaj korektor može sve – prekriva, koriguje i konturiše. Dolazi sa aplikatorom za lako nanošenje, a dostupan je u šest nijansi, od kojih će ti jedna sigurno odgovarati. Možeš ga pronaći u mnogobrojnim drogerijama, a ako si ljubitelj kupovine iz fotelje, možeš ga poručiti i klikom na link ispod teksta.

 

Da li si već isprobala Instant Anti Age Eraser korektor? Podeli sa nama u komentarima!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Light

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Brightener

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Neutralizer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Buff

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Ivory

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, oči, večernja šminka, dnevna šminka, nude, leto, prirodni look, korektor, Maybelline New York

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Parfemi koje ćeš želeti da nosiš uvek i svuda!

Parfem bude maštu, pojačavaju endorfin i omogućavaju da svaku situaciju pretvoriš u putovanje za nezaborav. Ovi su parfemi koje ćeš želeti da nosiš uv...