Kako da izbegneš grešku previše počupanih obrva

I dalje samouvereno tvrdimo da su obrve oblast koju bi svaka devojka volela da savlada do najsitnijeg detalja. Upravo zbog toga, ova tema ne prestaje da nas inspiriše, a ovoga puta ti donosimo nekoliko saveta o tome kako da izbegneš grešku preterano počupanih obrva.

1. Samokontrola je veoma važna

U želji da svoje obrve oblikuju na najbolji mogući način, devojkama se desi da se previše zanesu sa čupanjem dlačica pa i ne primete štetu dok ne postane kasno. Savetujemo ti da pincetu koristiš za uklanjanje samo suvišnih dlačica, a ne onih za koje se tebi čine i da nisu na svom mestu. Nažalost, mnoge devojke su opsednute svakodnevnim čupkanjem dlačica i sitnim korekcijama, što kasnije može predstavljati veliki problem. Naime, često čupanje obrva može oštetiti koren dlačica i tako sprečiti njihov ponovni rast.

2. Ne trudi se da ti orbve budu potpuno jednake

Obrve jesu sestre, ali ne bliznakinje! Jednostavno ne postoji osoba sa dve iste obrve i nemoj se truditi da postigneš savršenu simetriju. Osim toga, sitne nepravilnosti na licu ne moraju uvek predstavljati nedostatak.

3. Budi pažljiva sa dlačicama iznad gornje ivice obrva

Sigurni smo da si često do sada naišla na savet da nikako ne treba čupati dlačice sa gornje strane obrva. Ovo ipak nije potpuno tačno. Za dobar izgled obrva veoma je važno da i deo iznad njih izgleda uredno, i zato slobodno ukloni sve dlačice koje štrče, prateći pritom prirodni luk obrva.

4. Izbegavaj sredinu obrva

Većini devojaka smeta to što su im obrve na različitim delovima potpuno različite gustine, pa čupanjem dlačica pokušavaju da reše ovaj problem. Međutim, ovo je velika greška. Na ovaj način obrve izgledaju previše retke i blede, što licu daje potpuno bezličan izgled. Naš savet je da zaboraviš na pincetu, i da problem različite gustine dlačica rešiš upotrebom kvalitetnih senki za obrve.  

Pročitaj još: Proizvod koji je zauvek promenio moje obrve #browgoals by Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Light to Medium

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Medium to Dark

    Poručite odmah

Povezane teme: obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Beauty tajne fotogeničnih devojaka

Da li se i tebi čini da neke devojke na fotografijama uvek izgledaju prekrasno, a tebi to nikako ne uspeva...