Kako da izbegnete greške kod nanošenja tečnog pudera

Devojke često prave greške kada je reč o tečnom puderu i čini se da njegovo nanošenje nije tako lako kao što izgleda. Ako nakon što ste ga stavili vaše lice ne izgleda besprekorno, na to su verovatno uticali kvalitet, tekstura i pokrivna moć, ali i vaše umeće.

Idealna nijansa


Jedna od glavnih grešaka koje mnoge devojke prave jeste upotreba pogrešne nijanse. Za odabir one prave počnite od boje vaše kože i time se vodite u kupovini. Nikada nemojte da birate mnogo tamnije pudere od vašeg tena jer će se videti razlika pri nanošenju i izgledaće neprirodno. Takođe, kada birate tečni puder, bilo bi odlično da bude za jednu nijansu svetliji od vašeg trenutnog tena.

Tip kože


Ukoliko imate suvu kožu, kremastiiji puder ili puder sa naznakom „hydrating“ daće vašoj koži dodatno osveženje i sjaj. Ako imate masniju kožu, vašem licu će odgovarati oil-free tečni puderi.

Make-up „pomoćnici“


Kada želite da sakrijete neke nesavršenosti poput pega, bora, bubuljica ili pigmentacije, nemojte na njih nanositi previše tečnog pudera pošto vam on tu neće mnogo pomoći. U tom slučaju, okrenite se ka prajmeru i hajlajteru kako biste na najbolji način prekrili sve što želite.

Pročitaj više: Produžite vek svom tečnom puderu: Male tajne velikih šminkera

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 120 Classic Ivory

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Camo Colour Correcting Concealer 01 Light

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Camo Colour Correcting Concealer 02 Medium

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick 01 Light

  Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, tečni puder, mat, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hajlajter: Makeup zvezda novogodišnje noći!

Da bi bila zvezda večeri, moraš nabaviti zvezdu večeri - hajlajter! On će biti zadužen da istakne ono najlepše na tvom licu; obezbedi zdrav sjaj, svež...