Kako da koristite tečni, a kako kompaktni puder

Upotreba tečnog ili kompaktnog pudera zavisi od tipa kože, ali i od samih sastojka proizvoda. Upravo zbog toga je bitno da kod izbora pravog pudera budete pažljive i dobro razmislite, jer ovi makeup proizvodi imaju bitnu ulogu u šminkanju, kao što su, na primer, za negu kože veoma bitne dnevna i noćna krema.

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Tečni puder

Kada: Pogodan je za sve vrste kože, kao i ten. Izbor nijansi je raznolik, sve od laganih do jače pokrivnih formula. Ako želite jednostavno izjednačiti ten kože, izaberite lakšu formulu, a ako biste htele da prekrijete nedostatke, izaberite tečni puder bolje pokrivne moći. Možete da birate između sjajnih i mat proizvoda, u zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete.   

Izuzeci: Ukoliko je vaša koža masna, nemojte koristiti teške i sjajne pudere. Pored toga, za postojanost je dobro da koristite odgovarajući transparentni puder koji će se pobrinuti da sve ostane na svom mestu.  

Nanošenje: Slobodno upotrebite svoje prste, sunđer ili četku. Ako se odlučite za prvu opciju, prvo nanesite puder na dlanove, malo pomešajte pa ga nanesite na kožu. Prirodan izgled ćete postići i sunđerom, dok ćete, koristeći četkicu, morati malo više da se potrudite da izblendirate linije koje nastaju pri nanošenju.

Kompaktni puder

Kada: Izbor proizvoda je beskonačan, od onih koji će vam omogućiti sjajan izgled do onih mat. Izaberite onaj proizvod koji će biti u skladu sa celokupnim makeup izgledom. Mat puder lepo stoji uz crvene usne, a malo sjajniji ide uz senke za oči metalnih nijansi.  

Izuzeci: Devojke sa suvom kožom neka se ipak odluče za tečni puder, jer će se tako suvi predeli kože lica manje primećivati.   

Nanošenje: Za prirodniji izgled nanesite puder pomoću četke ili sunđera.  

Pročitajte još: 5 najčešćih grešaka koje pravimo sa tečnim puderom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infaillible 24H-Matte

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City ti predstavlja Noć veštica

Ova epizoda serijala Makeup in the City donosi ti zombi apokalipsu! Ne samo što je look zastrašujuć, već je i izrazito realan – čak su se i Dunja i Pa...