Kako da koristite tečni, a kako kompaktni puder

Upotreba tečnog ili kompaktnog pudera zavisi od tipa kože, ali i od samih sastojka proizvoda. Upravo zbog toga je bitno da kod izbora pravog pudera budete pažljive i dobro razmislite, jer ovi makeup proizvodi imaju bitnu ulogu u šminkanju, kao što su, na primer, za negu kože veoma bitne dnevna i noćna krema.

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Tečni puder

Kada: Pogodan je za sve vrste kože, kao i ten. Izbor nijansi je raznolik, sve od laganih do jače pokrivnih formula. Ako želite jednostavno izjednačiti ten kože, izaberite lakšu formulu, a ako biste htele da prekrijete nedostatke, izaberite tečni puder bolje pokrivne moći. Možete da birate između sjajnih i mat proizvoda, u zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete.   

Izuzeci: Ukoliko je vaša koža masna, nemojte koristiti teške i sjajne pudere. Pored toga, za postojanost je dobro da koristite odgovarajući transparentni puder koji će se pobrinuti da sve ostane na svom mestu.  

Nanošenje: Slobodno upotrebite svoje prste, sunđer ili četku. Ako se odlučite za prvu opciju, prvo nanesite puder na dlanove, malo pomešajte pa ga nanesite na kožu. Prirodan izgled ćete postići i sunđerom, dok ćete, koristeći četkicu, morati malo više da se potrudite da izblendirate linije koje nastaju pri nanošenju.

Kompaktni puder

Kada: Izbor proizvoda je beskonačan, od onih koji će vam omogućiti sjajan izgled do onih mat. Izaberite onaj proizvod koji će biti u skladu sa celokupnim makeup izgledom. Mat puder lepo stoji uz crvene usne, a malo sjajniji ide uz senke za oči metalnih nijansi.  

Izuzeci: Devojke sa suvom kožom neka se ipak odluče za tečni puder, jer će se tako suvi predeli kože lica manje primećivati.   

Nanošenje: Za prirodniji izgled nanesite puder pomoću četke ili sunđera.  

Pročitajte još: 5 najčešćih grešaka koje pravimo sa tečnim puderom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infaillible 24H-Matte

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City: Glam at home sa Enom i Paulom

Ena i Paula su pripremile ovaj makeup tutorijal u kom ćeš videti da je Glam Look moguće postići i kod kuće, i to sa proizvodima koje možeš naći u najb...