Kako da najlakše izaberete odgovarajuću nijansu olovke za usne

Olovka predstavlja osnovu šminkanja usana, pa je zbog toga izuzetno bitno pažljivo odabrati onu koja vam najviše odgovara.

Ukoliko želite da postignete savršen izgled svojih usana, u svoj neseser morate dodati odgovarajuću olovku. Ovaj proizvod definisaće vaše usne i dati im punoću, a osim toga, sprečiće razlivanje ruža i učiniće da on duže ostane na svom mestu.

Ipak, postoji nekoliko pravila kojih se morate pridržavati pri odabiru olovke za usne.


Ovaj proizvod možete pronaći u mnogo različitih nijansi, a izbor ćete napraviti u zavisnosti od izgleda koji želite da postignete i prilike za koju se sređujete.

Pre nego što se odlučite za kupovinu, razmislite koje nijanse ruževa najčešće koristite, pa u zavisnosti od toga odaberite i olovku. Olovka i ruž se ni u kom slučaju ne smeju previše razlikovati.

Za svakodnevni look odaberite olovku najsličniju nijansi vašeg ruža.


Možete se odlučiti i za nešto svetliju, ali nikako tamniju nijansu kada je dnevna šminka u pitanju. Za najprirodniji izgled, birajte nijanse najsličnije vašim usnama, a u širokom luku izbegavajte jake boje.

Kada se pripremate za noćni izlazak i želite da vaše usne dobiju na volumenu, odaberite olovku u boji odabranog ruža, ali i drugu koja je malo svetlija.


Prilikom nanošenja, prvo tamnijom olovkom iscrtajte takozvani Kupidonov luk, a zatim svetlijom olovkom oivičite ostatak usana. Linije koje ste iscrtale laganim pokretima izblendirajte tako da jasne razlike između nijansi nisu više vidljive.

Bonus savet: Za ovakve prilike možete eksperimentisati koristeći različite tamnije nijanse ruževa, ali vodite računa kako ćete u tom slučaju našminkati oči.

Pročitajte još: Top 5 proizvoda za šminkanje očiju iz 2017.

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 50 Dusty Rose

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 60 Palest Pink

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 90 Brick Red

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 110 Rich Wine

  Poručite odmah

Povezane teme: usne, olovka za usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi kriterijum za odabir idealnog mat ruža: horoskopski znak!

Ono si što nosiš u sebi, a sada ti se pruža prilika da vođena svojim horoskopskim znakom odabereš nijansu mat ruža kao stvorenu za tebe ...