Kako da najlakše prekrijete bubuljice i podočnjake

Korektor je čarobni instrument za prekrivanje nedostataka na licu, ali i proizvod bez kojeg pripadnice lepšeg pola teško mogu da zamisle šminkanje. Prema rečima stručnjaka, devojke ga uglavnom koriste kada treba da sakriju podočnjake ili da na brzinu prekriju bubuljicu. Ali, da biste mogle da ostvarite ono što ste zamislile, morate prvo znati sve o pravilnoj upotrebi korektora.

Pažljivo pratite šta kažu stručnjaci!

Podočnjaci


Užasni su, zar ne? Od samog pogleda na svoje podočnjake osetiš se još umornije. Tamni krugovi ispod i oko očiju mogu da se jave kao posledica stresa, umora, nedostatka vitamina ili nedovoljnog unosa tečnosti. Ukratko – mnogo je razloga zbog kojih se mogu pojaviti na licu.

Kako bi korektor mogao da sakrije podočnjake, za početak moraš biti sigurna da si izabrala pravu nijansu. Neka nijansa korektora bude samo za jedan ton svetlija od tona tvoje kože. Preporučujemo ti da odabereš proizvod koji ima visoku pokrivnu moć kako bi uspeo da prekrije plavo-sivkastu nijansu kože u tom delu lica.

Za početak, nanesi roze korektor čiji će tonovi ublažiti plave podtonove kože. Naravno, pre nanošenja korektora ne zaboravi na umivanje lica hladnom vodom, koje poboljšava krvotok. Nakon umivanja, nanesi kremu za područje oko očiju kako bi dodatno osvežila kožu. Stručnjaci preporučuju da pre nanošenja korektora naneseš jedan sloj tečnog pudera, a mi to otkrivamo još jedan trik: Na podočnjake nanesi korektor koji ćeš ostaviti par minuta da odstoji pre nego počneš za blendiranjem. Nakon toga, lagano pređi preko kompaktnim puderom. Vodi računa da ne preteraš sa količinom pudera, jer ćeš tako samo pogoršati situaciju a podočnjaci i umor će biti vidljiviji.

Bubuljice


Gotovo da nema žene koja bar jednom u životu nije imala problem s bubuljicama na licu. One se javljaju iz različitih razloga, a najčešći uzroci su hormoni ili iritirana koža. Ako se i ti uporno boriš s bubuljicama i flekama na licu, predlažemo ti nešto što će ti pomoći da ih vešto sakriješ. Pogađaš već, reč je o korektoru.

Kao što smo već naglasili, korektor može biti tvoj najveći saveznik u ovoj misiji, ali je važno da znaš kako da ga pravilno koristiš. Za najefikasnije skrivanje bubuljica će ti poslužiti zeleni korektor. Zelena nijansa uspešno ublažava crvenilo koje se javlja pre i nakon izbijanja bubuljice na koži. Nanesi ga tako što ćeš ga laganim pokretima utakpati na deo koji želiš da sakriješ, a nakon toga nanesi korektor u nijansi tvog tena. Na ovaj način ćeš najpre sakriti crvenilo, a potom vizulno izravnati bubuljicu.

Da bi fiksirala korektore, na celo lice nanesi kompaktni puder. Uvek biraj puder koji osigurava mat efekat bez osećaja težine na licu. Mali savet: za prekrivanje bubuljica nemoj nikada koristiti hajlajter, jer on dodatno ističe nepravilnosti kože!

Pročitajte još: 4 trika profesionalnih šminkera za ujednačen ten

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infaillible Total Cover Palette

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Concealer

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Infallible Ultra Matte Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: puder, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City – Šoping saveti

Dunja, Ena i Anastasija su pričale i o proizvodima koji su bili popularni u inostranstvu, pre nego što su došli na naše tržište, šta misle o razlikama...