Kako da naneseš tečni ajlajner, a da ne pokvariš ceo makeup look

Skoro svaka devojka ima strah od nanošenja ajlajnera, jer je ubeđena da će zabrljati i samim tim upropastiti prethodno nanošenje drugih makeup proizvoda.

Iako se mnoge uspaniče kada dođe trenutak za kreiranje cat eye looka, to je jedna od najlakših lekcija kada je u pitanju šminkanje očiju. Naime, osnovni preduslov jeste da pronađeš onu vrstu ajlajnera kojom ćeš najlakše baratati.

Mnoge devojke se odlučuju za tečni ajlajner te evo nekoliko saveta kako da ga naneseš, a da ne uništiš celu šminku.

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Kada koristiš tečni ajlajner, budi pažljiva i polako rukuj njime. Ako je on tvoj prvi izbor da napraviš zavodljivi cat eye look, laganim potezima kreni da povlačiš liniju, a ako nisi vešta da je iz jednog ili dva puta izvučeš, ispod oka stavi malo vate ili papira kako ne bi napravila „haos“ tamo gde ne treba.

Ukoliko nisi jedna od onih smelih devojaka i ne želiš da eksperimentišeš, naš savet je zakrivljeni Maybelline New York Sensational tečni ajlajner.

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Pored ove olakšice, bitno je da ti pri njegovom nanošenju ruka i dalje bude čvrsta. Odnosno, kako bi tvoj pokret bio miran, neka lakat ruke kojom nanosiš Sensational Liner bude na nekoj stabilnoj podlozi. Tako ćeš izbeći greške da ti se ruka omakne i ajlajner završi negde gde ne bi trebalo.

Još jedan trik kod stavljanja ovog proizvoda je da nikada ne zatvaraš oko do kraja. Kada odrediš tačku od koje kreće linija tečnog ajlajnera, dobro je pogledaj i onda samo blago spusti kapak pa neka magija počne!

Pročitajte još: Beauty rutina za žene koje se svakodnevno šminkaju

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Poručite odmah

Povezane teme: oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Full-coverage šminka za samo 5 minuta

Sigurno si i ti, kao i mnoge od nas često bila prinuđena da se kompletno našminkaš u žurbi...