Kako da nanesete rumenilo da izgleda prirodno

Uz malo više strpljenja i truda u vašoj make-up rutini, moći ćete da se pozdravite sa tragovima od četke na licu i drugim nuspojavama. Umesto toga, sledeći trikovi za pravilno nanošenje rumenila doneće prirodan sjaj vašim obrazima i jagodicama.

Tonirana krema


Kako biste eliminisale neželjeno crvenilo kože, predlažemo vam da pre šminke obavezno koristite toniranu kremu ili tonirani prajmer. Na ovaj način, napravićete balans nijansi vaših obraza i ostatka lica. Takođe, stvorićete idealnu podlogu za lakše stavljanje rumenila po vašem izboru.

Izbor četke


Okrugle četke sa mekim i gusto raspoređenim dlačicama su kao stvorene za rumenilo jer se uz pomoć njih na koži lica najbolje raspoređuju pigmenti ovog proizvoda za šminkanje. Upravo ovaj oblik čini nanošenje lakšim i prilagođenim čak i amaterima u šminkanju, a veće varijante ovih četki biće odlične za finalno blendiranje.

Pravilno blendiranje


Pošto imate četku odgovarajuće okrugle forme, možete da krenete da stavljate rumenilo u pažljivim kružnim pokretima nagore. Kako bi se izbegli vidljivi tragovi od četke u obliku štrafti ili jasnih ivica krugova nastalih od rumenila, obratite pažnju na važnost blendiranja oko granica obraza i jagodica.

Boje diktiraju


Roze rumenilo trebalo bi da se koristi za ispupčenja obraza bliža nosu zato što bi ova blaga nijansa trebalo da imitira prirodno crvenilo kože. Suprotno tome, bež i braon rumenila mogu se nanositi i na jagodice jer na prirodan način daju dodatnu toplinu obrazima, a samim tim i celom licu.

Pročitaj više na: Pet najčešćih grešaka pri nanošenju rumenila

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Infallible Blush Paint Palette 02 Amber

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, konturisanje, dnevna šminka, rumenilo, prirodni look

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NYX Professional Makeup lansira kolekciju šminke inspirisanu filmom produkcijske kuće 20th Century Studios, Avatar: Put vode

Ovo je nova NYX Proffesional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...