Kako da ne preterate sa šminkom ove jeseni

Ove jeseni su nas potpuno očarale intenzivne boje i neobični trendovi u šminkanju. Verovatno si i ti već odavno svoj neseser obogatila senkama, olovkama, ruževima u boji vina, hajlajterom, novom maskarom... Verujemo da jednostavno ne možeš da odoliš trendu monohromatskog looka ili raznobojnim ajlajnerima koji oslobađaju tvoju divlju stranu. Ali, svi ovi trendovi te lako mogu zavesti i dovesti do granice neukusa. Da bismo to sprečili, donosimo ti nekoliko saveta koji će ti pomoći da tvoj jesenji makeup ostane onakav kakav i treba da bude – u trendu, ali uvek s ukusom!

Ajlajner – mač sa dve oštrice


Geometrijske linije na kapcima, šljokice i kombinacije ajlajnera različitih boja su trendovi koji su potpuni hit ove jeseni. Međutim, kao što ti mogu pomoći u kreiranju efektnog makeup looka, isto tako mogu postati tvoji najveći beauty neprijatelji. Naš savet je da se ne predaješ ovom trendu ako nisi sto posto sigurna u svoju veštinu nanošenja ajljanera. Vrlo lako se može desiti da napraviš grešku u nanošenju i da, pokušavajući da je ispraviš, pokvariš ceo makeup. A sigurni smo da to nikako ne želiš.

Ako si ipak odlučila da na svojim kapcima poneseš ajlajner u različitim bojama, potrudi se da tvoj ruž bude u što mirnijim i svedenijim nijansama. Složićeš se da šarenilo na kapcima i jarke boje na usnama nisu nešto što će te učiniti zvezdom večeri.

Ruž – hod po tankom ledu


Možda zvuči čudno, ali sa usnama inspirisanim grandž kulturom je upravo tako – kao da hodaš po tankom ledu. Kao što smo već pisali, grandž usne podsećaju na pomalo zaboravljeni ombre efekat na usnama, s tim što su ovog puta tamnije nijanse u prvom planu. Tamne usne mogu biti rizičan izbor za dnevni makeup, zato što se na njima vrlo lako uoči svaka greška pri nanošenju ruža, a svako konzumiranje hranje i pića je svojevrsni test izdržljivosti. Zato je dobro da uvek pri ruci imaš sve što ti je potrebno da popraviš šminku na usnama.

Takođe, potrudi se da te trend senki jakih boja ne ponese previše. Ako si za svoje usne već izabrala grandž stil, neka tvoj izbor kada su u pitanju senke budu nežnije, prirodne nijanse.

Malo više hajlajtera na obrazima je... LOŠA IDEJA!


Znamo da svaka devojka želi sjajan ten i da je i tebi teško da odoliš čudesnim moćima hajlajtera. Ali, treba znati koliko sjaja je zaista dovoljno. Kako bi izbegla greške koje devojke najčešće prave pri stavljanju hajlajtera, preporučujemo ti da ovaj proizvod UVEK nanosiš pod dobrim osvetljenjem. Bilo bi idealno kada bi to svaki put bila dnevna svetlost, ali kako je to nemoguće, potrudi se da tvoj „kutak za hajlajt“ bude dobro osvetljen.

Još jedna vrlo važna stvar kod upotrebe hajlajtera je da za to koristiš čistu četku. Održavanje četkice za nanošenje hajlajtera je ključno, ako želiš da količina proizvoda koju naneseš bude dobro odmerena i izbalansirana. Sjajna koža ne znači nužno i previše sjaja!

Pročitajte još: Kako izbeći greške prilikom kombinovanja rumenila i ruževa

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink Heroine

  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 20 Pioneer

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Strobing Stick

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči, ruž

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Postojani ruževi intenzivnih nijansi i satin finiša

Jedan od glavnih razloga što rado koristimo tradicionalne mat ruževe su nihova postojanost i odlična pigmentovanost...