Kako da nosite crveni ruž u toku dana

Godinama se crveni ruž vezuje za klasiku elegantnih večernjih zabava i vremenom je postao obavezni modni dodatak svetlucavim koktel haljinama. Upravo zbog toga, mnoge devojke su u dilemi kada žele da oboje svoje usne u crveno u toku dana. Prepoznaješ se u ovome i ne želiš da svoj prelepi omiljeni crveni ruž ograničiš samo na večernje izlaske, jer voliš da izgledaš lepo i danju? Sledeći trikovi su onda samo za tebe.

Odredi svoj podton i kombinuj ga sa pravom crvenom nijansom


Ako tvom tenu odgovaraju hladniji podtonovi, za tebe je onda crveni karmin plavičastih podtonova. Ukoliko ti više odgovaraju topliji podtonovi, kao što su žuta ili zlatna, onda je bolje da izabereš crvenu nijansu koja „vuče“ više na narandžasto. Tu spadaju i boja lososa i inspirativni koralni tonovi.

Ne obaziri se na boju kose ili očiju

Ako su tvoje oči plave, to ne znači da ti zato bolje stoje hladni podtonovi. Zato crveni karmin ne biraj na osnovu očiju ili kose, već se fokusiraj na podtonove kože. Nemoj zaboraviti da ima puno devojaka kojima ne odgovaraju ni topli ni hladni podtonovi, već neutralni. To znači da im stoji široka paleta boja. Ako si još u dilemi, drži se crvenih nijansi u sredini spektra.

Ne "hvataj" se samo za jednu varijantu


Od sjajnih do mat opcija – izbor je danas zaista širok, zato se ne „hvataj“ samo za jednu nijansu crvene, već se pozabavi mnogim ponuđenim opcijama. Osim klasičnih karmina u stiku, možeš da izabereš i paletu karmina sa više nijansi, kao i inovativne tečne ruževe za usne koji mogu biti i mat i sjajni.  

Pripremi svoje usne pre šminkanja

Suve usne mogu pokvariti ceo look, pa bi trebalo da upotrebiš četkicu za zube da uradiš blagi piling usana. Time ćeš otkloniti sve mrtve ćelije, zbog čega će ti biti lakše da se našminkaš. Ne zaboravi na hidrataciju usana odgovarajućim negujućim balsamima.  

Iscrtaj usne za njihov savršen oblik


Upotrebi olovku za usne kojom ćeš sprečiti da karmin ili sjaj „skliznu“ sa svog mesta.

Crveni ruž se najbolje slaže uz prirodan izgled

Ukoliko se odlučiš za crveni ruž, preporučujemo ti da preostali makeup bude što neutralniji. Upotrebi malo korektora ili rumenila za obraze. Nama se najviše sviđa savet da jednostavno maskarom istakneš oči i naneseš crveni ruž i već ćeš minimalnim trudom izgledati sjajno.

Samopouzdanje


Crveni ruž je za samouverene devojke koje su svesne svoje lepote i jedinstvenosti. Iako misliš da nisi među njima, crvenim ćeš ružem dobiti barem mrvicu samopouzdanja i zato ga kombinuj sa iskrenim širokim osmehom.  

Pročitajte još: 10 zapovesti karmina

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 344 Retro Red

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 346 Scarlet Silhouette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche La Palette Red

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Lip Paint Matte 204 Red Actually

  Poručite odmah

Povezane teme: crveni karmin

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

4 koraka do punijih usana

Bez obzira da li su ti usne prirodno tanke pa želiš da ih dodatno istakneš, ovo su tajni trikovi koji će ti pomoći da brzo i lako dobiješ pune usne, ...