Kako da popravite make-up greške

Nanošenje pudera za lice

Mnoge od nas podlogu nanose prstima i dlanovima kao kremu za lice, što može da ostavi tragove u vidu fleka. Probajte da koristite specijalne sunđere ili četkice, kako bi ravnomerno rasporedili podlogu i uklonili višak pudera.

Pravilno stavljanje korektora

Mnogi profesionalni šminkeri savetuju da se korektor nanese nakon pudera za lice, jer se tim korakom bolje prikrivaju nedostaci.

Kako da ’’spasite“ pretanke obrve

Iako su ranije bile u trendu, pretanke obrve mogu da deluju izveštačeno i neprirodno. Ukoliko ste ipak preterale sa uklanjanjem dlačica, popunite prazna mesta olovkom za obrve u nijansi koja je najpribližnija vašoj prirodnoj boji. Poslužite se specijalnim šablonima u obliku lukova, kako bi definisale željeni oblik.

Prikrivanje bubuljice

Kada želimo da prekrijemo bubuljicu, nije preporučljivo da korektor utapkate prstima na ''kritično'' mesto. Koristite četkicu, tako čto ćete vrhom tapkati po akni na koju ste prethodno naneli korektor. Ovaj potez uradite nakon stavljanja tečnog pudera.

Pročitaj više: Make-up odluke zahvaljujući kojima ćete učiniti čuda za svoju kožu, lepotu i samopouzdanje

Povezane teme: šminka, nega, tečni puder, puder, dnevna šminka, nude

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi hairstyle i makeup trendovi koji će vladati ovog leta

Hairstyle i makeup trendovi bez kojih nećeš moći da zamisliš ovu sezonu. Evo sta kažu popularni stilisti sta će biti in ovog leta kada je tvoja kosa i...