Kako da potrefite pravu nijansu pudera? by @imfashionbabe

Iako imam dosta dug staž kada se radi o šminkanju, moram da vam priznam da sam do pre nekoliko godina pravila ogromnu grešku, koju sigurno i sada mnogo devojaka pravi, a to je da sam boju pudera birala prema tome koliko sam tamno želela da izgledam

Kako sam pre nekoliko godina dosta ozbiljnije počela da se zanimam za makeup, jedna od najbitnijih stvari koje sam naučila jeste da boja vašeg pudera treba da bude identična boji vaše kože. Puder ne bi trebao da se razlikuje od boje vašeg lica, vrata i ostatka tela. Stavljanje pudera vam je kao stavljanje neke baze čitavog makeup-a. Ta baza treba da bude neutralna, da se poklapa sa bojom vašeg tena, a onda uz pomoć bronzera i ostalih proizvoda možete da utoplite lice, malo potamnite određene delove lica, i stopite boju vašeg vrata sa bojom lica, jer je vrat uvek za nijansu svetliji.

 

Evo i nekoliko saveta za izbor pudera: 

1.     Kada birate nijansu pudera uvek izađite na dnevnu svetlost da vidite da li vam boja pudera zaista odgovara.

2.     Vodite računa o godišnjim dobima. Ako kupujete puder početkom leta, možete odbarati za nijansu tamniji, jer ćete do kraja leta bar malo potamneti. Dok, ako kupujete puder krajem leta ili na jesen, dešava se da ćete možda do kraja bočice biti i svetliji, jer će vam se polako skinuti sva boja koju ste nabacili tokom leta.

3.     Ako ste između dve nijanse, izaberite svetliju, jer nju uvek možete korigovati bronzerom, dok tamniju nijansu ne možete ničim posvetleti.

4.     Puder probajte uvek na delu iznad vilične kosti, zato što ćete na taj način imati uvid u to kako vam se uklapa i uz boju lica i uz boju vrata, za koju smo rekli da je uvek bar za nijansu svetlija.

5.     Tražite mišljenje prodavca, ili povedite drugaricu sa sobom, jer četvoro očiju uvek bolje vide nego dvoje. J

 

Da li ste pročitale i moje prve utiske o L'Oreal Infallible 24h Matte puderu? 

Do sledećeg puta, ljubim vas, 

Dunja

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Infallible 24h Matte L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • Superstay 24h Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Koje makeup proizvode nosiš na putovanje?

Fantastični Điki, Paula i Tea su podelili sa nama sadržaj njihovih nesesera za putovanje. Otkrili su nam koja je njihova omiljena kozmetika za lice i ...