Kako da precrtate usne a da to niko ne primeti by @imfashionbabe

Jedan od većih makeup trendova ove i prošle godine jeste precrtavanje usana. Na Internetu možete izguglati milion i jednu tehniku kako da precrtate usne, a da to ne primeti niko.

Tehnika koju ja koristim već duže vreme vrlo je jednostavna i sastoji se iz par koraka.

Moj savet vam je da provežbate par puta ovu tehniku sa karminima koji su približni vašoj boji usana, koji su nude karminima ili onima boje mesa, jer tako i ukoliko pogrešite ili preterate, neće izgledati strašno.

Koraci su sledeći:

  1. Uzmite olovku za usne koja je približna vašoj boji usana. Ja koristim Maybelline Color Sensational Lip Liner u boji 630, odnosno Velvet Beige.

  2. Same uglove usana, i gornje i donje usne, oivičite olovkom baš po vašoj prirodnoj liniji usana, i nemojte prelaziti tu liniju.

  3. Centralni deo usana, odnosno neke 2/3 prcrtajte tik iznad vaše prirodne linije usana. To će vam dati izgled punijih usana.

  4. Poslednji korak jeste popunjavanje preostalog dela usana. Za to koristim Maybelline Color Drama Intense Velvet Lip Pencil, koji je kao karmin u džambo olovci, u boji 630, odnosno Nude Perfection.

Ključ uspeha jeste da ne preterate sa precrtavanjem, jer što prirodnije to odradite, efekat će biti bolji.

I na samom kraju, mini savet – iako za precrtavanje usana možete koristiti ruževe sa bilo kojim finišom, ukoliko koristite ruževe koji su malo više mat, a malo manje sjajni, oni će manje izraziti vašu prirodnu liniju usana, te će vaša precrtana usta izgledati prirodnije i realnije.

Do narednog čitanja,

Dunja

Pročitaj više o: Jednostavan trik za gušće trepavice by @imfashionbabe

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Color Drama Intense Velvet Lip Pencil

  • Maybelline Color Sensational Lip Liner

Registrujte se / Prijavite se