Kako da prekrijete bubuljice u dva koraka by Dunja Jovanić

Oduvek sam imala prilično zahvalnu kožu lica, sa tek kojom bubuljicom koja se pojavi s vremena na vreme. Međutim, u poslednjih par meseci, živim brzo i hranim se ne baš lako, a ni baš zdravo. Mnogo posla, uvek u žurbi, uvek u kolima i onda mi je najbrže i najzgodnije da svratim u neki fast food da prekratim sebi muke i uštedim na vremenu.

Kako-da-prekrijete-bubuljice-u-dva-koraka-by-Dunja-Jovanić

Problem

To me je dovelo do toga da su mi po licu iskočile bubuljice kao da sam u tinejdž periodu. :) Valjda to mora jednom da te stigne. Bila sam očajna jer te nesavršenosti nisam mogla da prekrijem šminkom. I ja znam šta je lek – što zdravija ishrana, kao i što manje šminke, kako bi to što pre prošlo. Međutim, nekada ne možete bez malo šminke u svoj dan. 

Rešenje


Iako već nekoliko nedelja imam Maybelline Master Camo paletu, više sam se fokusirala na one nijanse koje prekrivaju vene i tamnije nedostatke na mom licu, a to su nijanse boje kajsije i lososa. I jedno jutro mi padne na pamet kako u teoriji znam da zelena boja neutrališe crvenu, pa zašto da to ne isprobam na tim svojim crvenim flekicama od bubuljica. I znate šta? Savršeno radi!

Najpre sam na lice nanela kremu. Zatim sam malom i preciznom četkicom na problematične delove nanela zelenu nijansu iz Master Camo 01 seta. Na kraju, sve to sam blago izblendirala i nakon toga stavila puder. Crvenila više nije bilo!

I na kraju samo da razjasnimo jednu stvar. Ova metoda prekriva bubuljice po pitanju boje, međutim nijedan korektor/puder/kolor korektor ne može da prekrije teksturu same bubuljice, koja će se pod određenim uglom svakako videti. Ali, ovo je najbolji način da zakamuflirate situaciju. :)

Više na: Greške u nanošenju korektora: Kako da ih izbegnemo?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Camo 01 Light

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo 02 Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: dunja jovanić, imfashionbabe, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Predstavljamo nove makeup trendove Paris Fashion Week-a

Koji od ovih makeup trendova ćeš ti da isprobaš prvom prilikom...