Kako da promenite oblik svojih obrva

Da li ste se ikada zapitali šta je svrha oblikovanja obrva? Ne, one ne nisu same po sebi “ukras” na vašem licu - one su sastavni deo vašeg pogleda! Pravilno oblikovane obrve će samo još više istaći lepotu očiju i učiniti vas apsolutno neodoljivim, a da bi teorija zaživela u praksi, neophodno je da se pridržavate samo jednog pravila: nikad, ali nikad ne pokušavajte da potpuno promenite prirodan izgled svojih obrva! U protivnom, plaćaćete ceh bar narednih mesec dana - dok ponovo ne izrastu.

Nije preterivanje ako vam kažemo da oblik obrva u potpunosti može da promeni vaš lični opis. Takođe, vrlo lako može da promeni i utisak koji ostavljate na okolinu. Besni, tužni ili agresivni - sve ove emocije na licu “ispisuju” upravo obrve (i oči). Na primer, tanke linije mogu učiniti da izgledate krhko i osetljivo, dok deblje čine da izgledate mlađe. Oštar luk simbolizuje strogost, a dugačke, spuštene obrve, asociraju na tugu.

Ima mnogo razloga za oprez, ali ne brinite, mi ćemo vam pomoći da kroz fazu promene oblika obrva prođete najbezbolnije moguće.

Ako ste već pokušali, a niste imali uspeha, odložite pincetu na neko vreme. Sačekajte da obrve ponovo porastu, a onda, prateći linije prirodnog oblika, napravite korekcije koje će vam najbolje pristajati. Tako ćete uvek biti IN.

Korak po korak

Mnogi veruju da je oblik obrva direknto uslovljen oblikom lica. Ali nije baš tako. Iako se može reći da izduženom licu najbolje pristaju ravne obrve koje imaju za cilj da ga vizualno “skrate”, a okruglom debele obrve pri korenu nosa i tanke uz slepoočnicu; najlepši oblik obrva dobićete ukoliko ne budete previše menjali njihov prirodni izgled!

Zato je neophodno da prvo odredite gde bi obrve trebalo da počnu, a gde da se završe. Prateći njihov prirodni oblik, pincetom uklonite dlačice koje smatrate viškom, ali nikako ne preterujte! Unutrašnja ivica bi trebalo da se završi kod spoljašnje ivice nozdrva, a vrh luka mora biti pozicioniran tako da se nalazi tačno iznad sredine oka.

Ukoliko niste previše vešti, a ne želite da posećujete kozmetičara u ove svrhe, savetujemo vam da kupite šablon za obrve i to onaj koji najviše odgovara vašem prirodnom obliku. Tako ćete precizno znati gde treba počupati višak, a gde da olovkom popunite obrvu. Istovremeno, šablon će vas sprečiti da počupate ono što ne bi trebalo.  

Obrve prvo popunite/iscrtajte okvir, pa tek onda uzmite pincetu u ruke. Ne zaboravite da obrve nikako ne smete podizati prilikom čupanja, već se trudite da očuvate opušten izraz lica. Samo par uklonjenih dlačica može predstavljati ogromnu razliku, zato ne koristite uveličavajuće ogledalo kako ne biste preterali i previše ih istanjili. Problem dužine dlačica, rešićete tako što ćete ih prvo očešljati na gore, a potom vrhove koji štrče, skratiti makazicama.

Ukoliko morate da izađete iz kuće i nemate vremena da čekate da crvenilo na koži prođe, sanirajte ga pomoću korektora.

U specijalnim prilikama, lepo očešljane obrve možete dodatno urediti i fiksirati ih posebnim gelovima. Oni su jako pogodni jer se jednostavno nanose, a njihov efekat je vidljiv čak i nekoliko dana. Boju izaberite tako što ćete uzeti samo jednu svetliju ili tamniju nijansu od svoje prirodne boje obrva, i naravno, uvek vodite računa o boji kose.
 

U odnosu na oblik očiju…

Sitne oči zahtevaju tanke obrve sa blagim lukom, dok krupnooki sebi mogu da priušte deblje obrve. Problem razmaknutih očiju rešićete docrtavanjem u predelu iznad korena nosa, dok se problem primaknutih očiju rešava tako što ćete pincetom odstraniti malo više dlačica između obrva, a olovkom produžiti deo uz skepoočnicu. Tužne oči učinite veselijim tako što ćete docrtati krajeve i blago ih uviti naviše, a spuštene kapke rešite formiranjem luka i čupanjem obrva isključivo sa donje strane, i to od centra prema spolja.

Pročitajte više o: Sređivanje obrva za početnike

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, oči, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NYX Professional Makeup lansira kolekciju šminke inspirisanu filmom produkcijske kuće 20th Century Studios, Avatar: Put vode

Ovo je nova NYX Proffesional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...