Kako da se našminkaš ako imaš šiške

Izbor šminke u velikoj meri zavisi i od frizure koju u tom trenutku imaš i samo pravilno kombinovane šminka i frizura mogu učiniti da izgledaš savršeno. Zato je važno da pažljivo biraš šminku i prilagodiš je svojoj frizuri. Devojke koje nose šiške posebno treba da obrate pažnju, jer ovaj deo frizure pada preko čela i u stalnom je kontaktu sa kožom. Ako i ti spadaš među lepotice koje vole šiške i za tebe je makeup važna stavka svakodnevne beauty rutine, onda je ovo pravi tekst za tebe.

Istakni oči

Šiške bacaju senke na oči pa je zato važno da ih što više istakneš. Devojke koje nose šiške mogu slobodno da svakodnevno kreiraju smokey eye efekat na svojim očima jer je to idealna kombinacija, naročito ako izaberu tamne nijanse senki. Takođe, možeš da naneseš senke i na donji kapak, kako bi konturisala oči i dodala im još malo dubine.

Jedna maskara je sve

Kada je šminka na poslu u pitanju, smokey eye u tamnim nijansama nikako nije pravi izbor. Zato izaberi maskaru obogaćenu jakim pigmentima, koje će tvojim trepavicama dati intenzivnu boju, a pogledu doneti dozu dramatičnosti. Crne i duge trepavice će tvoje oči „izvući“ iz senke i sasvim sigurno privući pažnju okoline.

Pažljivo sa konturisanjem

Znamo da obožavaš bronzere i sve proizvode za konturisanje lica, ali ako su šiške tvoj zaštitni znak, onda moraš biti dosta umerena koristeći se ovom makeup tehnikom. Upravo zbog senki kojima šiške skrivaju deo čela, ali i bacaju senku na oči i deo nosa. Ako preteraš sa količinom proizvoda za konturisanje, tvoje lice će izgledati prilično umorno i bez trunke svežine u sebi. Ne dozvoli da te strast prema konturisanju ponese i budi umerena.

Izaberi pravi ruž

Kao što smo već spomenuli, čelo ili samo deo njega ostaju skriveni ispod šiški, pa zbog toga tvoje lice izgleda vizuelno kraće. Upravo zbog toga, šminkeri tvrde da su za tebe idealan izbor sve nijanse nude ruževa. Ako na usne naneseš ruž jarkih ili tamnih boja, rizikuješ da lice vizuelno učiniš još kraćim. Zato hrabro kreni u izbor nude ruža i nastavi da voliš svoje šiške!

Pročitaj još: Ti imaš neobičnu boju kose – mi imamo pravi ruž za tebe

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris La Palette Smoky

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Paradise Extatic Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Infallible Sculpt Contouring Palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Infallible Nudist Matte Lip Paint 208 Off-White

  Poručite odmah

Povezane teme: oči, usne, večernja šminka, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

No makeup makeup look u 6 jednostavnih koraka

Jedan od najpoželjnijih načina šminkanja tokom leta je no makeup makeup look. Međutim, nemoj dozvoliti da te naziv ovog trenda odvede u pogrešnom smer...