Kako da se našminkaš za Video Call

Situacija u kojoj smo se našli, neće trajati večno. Važno je da se na prave načine adaptiramo na nju i da usvojimo neka pravila, koja nam se već sada sama od sebe nameću. Ona se odnose na rad od kuće, komunikaciju sa bliskim ljudima i upotrebu svih olakšica koje nam današnja tehnologija nudi. Zato su danas, više nego ikad zastupljene različite video platforme za komunikaciju sa ljudima sa posla, društvom i najbližima koji su daleko od nas. Otkrivamo ti u nastavku kako da se našminkaš za Video Call sastanke, koji ti neće samo poboljšati raspoloženje i ulepšati izgled, već će ti i podići samopouzdanje i uticati na tvoju produktivnost u toku dana.

 

Rad od kuće

Ako i ti danas praktikuješ rad od kuće, uvereni smo da pored korišćenja mejla, i dalje sa kolegama iz tima i sa nadređenima održavaš komunikaciju putem različitih platformi, kao što su Skajp, Tims, Zum i mnoge druge. Mnoge od ovih platformi pored klasičnih opcija razmene poruka, nude i opciju video call-a, a neke su i isključivo kreirane samo za takav vid komunikacije.

Rad od kuće, ne znači da poslovnim video call sastancima, treba da se pridružiš u pidžami, raščupane kose, bledog lica i izraženih podočnjaka, već njima treba da pristupiš sa istom profesionalnošću kao da se održavaju u samoj kancelariji i shodno tome, tako i da izgledaš.

 

Velika prednost ovih sastanaka je, što donji deo garderobe mogu da budu udobne helanke ili trenerka, pa samo treba da obratiš pažnju na gornji deo odeće i na to kako da se našminkaš.

Kako da se našminkaš za poslovni video call

Korektor

Kao što se trudiš kada ideš na posao, da ti se na licu ne vide posledice neispavanosti zbog večernjeg provoda, tako se i sada trudiš da se ne vide upali podočnjaci od višečasovnog gledanja omiljenih serija i filmova, ili od nesanice, pa i za njihovo prekrivanje koristiš korektor.

Sigurni smo da još uvek na svojim policama imaš omiljeni korektor, pa te savetujemo da se ne dvoumiš i da ga obavezno nanosiš pred online poslovne sastanke. Male količine korektora ispod očiju i kod unutrašnje strane oka, učiniće da izgledaš instantno odmornije i budnije.

BB krema ili Tečni puder

Ovo su momenti kada veći akcenat stavljamo na negu same kože, nego na prekrivanje nepravilnosti i ujednačavanje tena. Zato ti predlažemo da se našminkaš za video call, koristeći isključivo makeup koji je lagan za tvoju kožu. Nanesi proizvode kao što su bb krema ili tečni puder laganije formule.

Ukoliko se desi da slučajno na policama nemaš takvu formulu tečnog pudera, onda je dovoljno da samo uzmeš bilo koji tečni puder i pomešaš ga sa hidratantnom kremom, koju inače nanosiš u toku dana.

Rumenilo

Primetićeš kada kreneš sa podešavanjem kamere na uređaju, kako je sama rezolucija uređaja odlična, ali i da ti lice bez obzira koje je boje tena, uvek izgleda bleđe i ispijenije nego što to zaista i jeste. Zato je neophodno da znaš kako da se našminkaš, tako da bi tvoje lice dobilo boju i na videu.на

Predlažemo da na jagodice naneseš i malo rumenila, koje je intenzivnije nijanse nego ono koje si navikla da nanosiš. Uz pomoć rumenila ćeš automastski izgledati vedrije, zdravije i jedrije na kameri.

Maskara

Za sami kraj šminkanja, za poslovni video call, iskoristi još jedan makeup proizvod, koji će učiniti da izgledaš još budnije i spremnije za predstavljanje svojih ideja kolegama. U pitanju je maskara. Dovoljno je samo jednom da pređeš svoje trepavice maskarom i već ćeš videti njen pozitivni efekat na tvoj celokupni izgled. Da bi nanela maskaru, ne moraš čak ni da se odvajaš od monitora svog uređaja, već iskoristi ekran uređaja kao ogledalo.

Šminkanje za neformalni video call

Video call pozivi sa društvom i najbližima su prava prilika da se zabaviš, opustiš i eksperimentišeš. Neki od najpopularnijih platformi za takav vid zabave su Viber, WhatsApp i sve popularnija House Party platforma.

Kod šminkanja za ove prilike nema pravila, sve je dozvoljeno i sve je preporučljivo. Vreme je da detetu u sebi dopustiš da se izrazi i da se poigra. Probudi svoju kreativnost i kreativnost dragih ljudi.

 

Možeš da organizuješ i neka takmičenja u šminkanju, gde na grupnom video call-u, sa drugaricama, možete u isto vreme da se smejete vašim pokušajima i gde možda usput sasvim slučajno kreirate i novi makeup trend. Možete jedna za drugu da smišljate izazove i još mnogo toga. Najbitnije od svega je da se mnogo smejete i da vam bude zabavno.

Dodatni trikovi

- Kako bi postigla još prirodniji izgled na kameri, ukoliko koristiš laptop i kameru ugrađenu na njemu, podigni laptop za 20 do 30 cm, tako što ćeš ga staviti na neke knjige ili kutije

- Senzor koji radi kao merač svetlosti kamere će se prevariti i učiniti da izgledaš još mračnije na videu, ukoliko se iza mesta gde sediš nalazi prozor, zato se trudi da ti uređaj nikad ne bude postavljen tako

Ukoliko imaš višak slobodnog vremena, koji ne znaš kako da popuniš, uvek možeš usvaršavati svoje veštine šminkanja prateći našu seriju tekstova o profesionalnom šminkanju:

Nauči da se našminkaš kao profesionalni šminker: uvod

Nauči da se našminkaš kao profesionalni šminker: podloga i konturisanje

Nauči da se našminkaš kao profesionalni šminker: šminkanje očiju

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Garnier BB Cream Classic Light

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Creamy Powder Blush Day Dream

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Concealer

  Poručite odmah
 • Lancôme Cushion Blush Subtil

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, nega, bb krema, tečni puder, trend, dnevna šminka, moda, nude, iskopiraj izgled, rumenilo, prirodni look, korektor, Lancome, šminka za posao, hajlajter, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, trepavice, cc krema, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Garnier, Pure Active, NYX Professional Makeup , Fit Me, Šminka za Video Call

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vreme je da ovog proleća kažeš zbogom oštećenoj kosi!

Možda si se preko noći odlučila za novu boju kose, poželela neku promenu frizure, česta upotreba hemijskih tretmana i stilizovanje može ozbiljno oštet...