Kako da se našminkate za ispit

Verovatno ne postoji osoba koja bar jednom u životu nije prošla kroz poredispitnu euforiju i tremu. To su oni trenuci, kada nam se po glavi vrzma bezbroj pitanja, odgovora i mogućih rešenja, pa se često desi da svoj izgled ostavimo po strani. Međutim, ponekad, dobar izgled može biti upravo onaj deo slagalice koji nedostaje za veliki uspeh. Pomoći ćemo ti da se spremiš za izlazak na ispit, tako što ćeš nakon ovih redova shvatiti da to kako se ti osećaš i te kako utiče na to kakav ćeš utisak ostaviti.
 

Budi spremna

Izlazak na ispit nosi sa sobom veliku količinu stresa, a kao što znaš, stres nepovoljno utiče na kožu. Zato je važno da dan započneš pravilnom negom svoje kože. Nakon jutarnjeg tuširanja i umivanja lica, obavezno nanesi odgovarajuću masku za lice. Iskoristi tih desetak minuta dok se maska ne osuši da baciš poslednji put baciš pogled na gradivo koje si prešla i sigurni smo, odlično spremila. Maska će umiriti i nahraniti tvoju kožu i spremiti je za izazov koji joj ispitni stres nosi.

Kakve proizvode odabrati?

Nakon što si se pobrinula o svojoj koži, vreme je za šminku. Za početak, izvadi iz svog nesesera svoj omiljeni prajmer, koji će na koži stvoriti nevidljivi zaštitini film i pripremiti je za nanošenje tečnog pudera. Naš savet je da koristiš puder lagane formule koji garantuje srednju pokrivenost. Sledeći korak je nanošenje kompaktnog pudera, kojim ćeš fiksirati prethodno naneti tečni puder. Slobodno ga možeš spakovati u svoju torbicu, kako bi u svakom trenutku mogla da popraviš sitne nedostatke i prekriješ neželjeni sjaj u T-zoni.

Sledeći važan korak je nanošenje maskare. Ali, u ovoj prilici je zasita važno da ne preteraš sa količinom. Jedan sloj tvoje omiljene maskare je sasvim dovoljan. Za ovaj povod, preporučujemo ti da tvoj izbor bude Paradise Extatic maskara, specijalno napravljena da trepavice učini laganim poput pera.

Poslednji korak – usne. Pre svega, važno je da tvoje usne izgledaju negovano, i zato ne zaboravi da pre nego počneš sa nanošenjem ruža, usnama obezbediš dovoljnu količinu vlage uz pomoć odgovarajućeg balzama. Kada je reč o ruževima, za ovu priliku biraj nijansu koja odgovara tvom temperamentu, ali svakako se potrudi da to bude proizvod u neutralnim, mirnijim tonovima. Biraj mat ruževe, a sjajeve i glamurozni efekat na usnama ostavi za neku drugu prliku. Ovoga puta, izostavi olovku za usne.
 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Dobro raspoloženje je pola uspeha

Nakon što si svoje izgled pripremila za izazove koje ispit nosi, vreme je da se pobrineš i za svoje raspoloženje. Koliko god banalno zvuči, nekoliko taktova tvoje omiljene pesme mogu da poprave tvoje predispitno raspoloženje, što svakako pojačava tvoju samouverenost.

A sada, glavu gore i srećno na ispitu.

Pročitajte još o: 5 saveta za šminku za razgovor za posao

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infaillible Mattifying Primer

    Poručite odmah
  • Loreal Paris Infallible 24-Matte

    Poručite odmah
  • Loreal Paris Paradise Extatic

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Color Riche Matte Addiction Blush In A Rush

Povezane teme: šminka, maskara, tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li je ovo proizvod koji može sve? Testirali smo Maybelline New York Instant Perfector 4 u 1!

Instant Perfector 4 u 1 bi mogao da nam skrati mnoge makeup muke...