Kako da šminkom ublažite crvenilo na obrazima od hladnoće

Otkad su tajne konturisanja ušle u našu svakodnevicu, postali smo i više nego svesni da bilo koje nepravilnosti možemo prekriti šminkom. Svetski poznati šminkeri pojasnili su nam kako da smanjimo nos, popunimo obrve i usne, ali posebno dame svetle puti znaju koliko je dobro došao trik prikrivanja crvenila tokom hladnih dana. 

Za svaki slučaj, prvo treba da ustanovite da li je crvenilo izazvano hladnoćom ili nekom iritacijom.


Iziritirana koža treba da diše i da se hrani preparatima koji će je pre svega oporaviti. Trudite se da veoma iziritiranu kožu ne prekrivate teškom šminkom. Taj sloj će usporiti ozdravljenje, a možda čak i napraviti još veću štetu.

Nanošenje kreme s dobrim faktorom za zaštitu od UV zračenja i tokom zimskih dana je korak koji ne bi trebalo izbacivati iz beauty rutine. Svakodnevni ritual nege kože lica uvek traži kremu koja štiti od sunca.

S druge strane, ukoliko je hladnoća izazvala rumenilo - bez brige. Šminka može biti vaš glavni saveznik u prikrivanju crvenih obraščića!


„Zeleno čudo“, kako pojedine dame zovu zeleni korektor, prva je stavka za čekirati jer je njegova funkcija upravo da prikriva crvenilo.

Naime, crvena i zelena na suprotnim su stranama spektra boja, te iz tog razloga jedno „isključuje“ drugo. Ruku pod ruku, ovo zeleno čudo odlično ide uz laganu podlogu poput suptilno nanetog tečnog pudera. Pošto će vaš mejkap biti slojevit za što bolji efekat, zar nije divno izabrati što lakšu podlogu?

Nakon ovog koraka, savetuje se da pažljivo rukujete rumenilom.

Na vama je da ne izaberete pogrešan ton, kako „prikrivanje“ ne bi bilo uzaludno. Prema tome, umesto roze i crvenkastih rumenila, izaberite proizvode u nijansama kajsije i tako ćete dobiti blago preplanuli ten bez dodatnog crvenila kojeg ste tako jako želele da se rešite.

Pročitajte još: Kako izabrati odgovarajuću nijansu korektora

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infaillible Total Cover Palette

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette Ambers

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup tutorijal by Dunja Jovanić: Kako da se našminkaš za dejt

U ovim tutorijalu, osim što nam je otkrila svoje makeup tajne, Dunja je sa nama podelila i intimne priče iz svog ljubavnog života...