Kako da sprečite perutanje mat karmina u samo 3 koraka

Sada kada vreme postaje hladnije, koža će početi da se peruta i puca, uključujući i usne. Nastavite da čitate da biste saznali najbolje savete kako da učinite da mat karmin izgleda savršeno celog dana

1. korak: Uradite piling

Prvo i osnovno: uradite piling usana. Uklanjanje suvih ili isperutanih delova je ključno za postizanje dugotrajne boje, za to koristite šećerni piling ili staru četkicu za zube kako biste nežno uklonili mrtve ćelije kože. Usne treba da budu glatke i jedre.

2. korak: Hidrirajte

Tradicionalni mat karmini umeju da isušuju kožu, zato je veoma važno hidriranje pre nanošenja boje. Međutim, balzami ili sjajevi za usne na bazi petroleja mogu da izazovu da deblje mat teksture klize po površini usne. Da biste izbegli da vam se karmin pretvori u sjaj za usne, sačekajte da se balzam za usne osuši pre prelaska na sledeći korak.

Pročitaj više o novim trendovima ruževa za usne!

 

3. korak: Pripremite osnovu

Kada su u pitanju saveti i trikovi za dugotrajan karmin, priprema usana korektorom u boji kože je ključna, posebno ako radite sa svetlim bojama. Ne samo da će tekstura omogućiti da se boja za nešto zalepi, već će podloga u boji kože pomoći da smelo crvena ili šokantno pink boja još više istaknu, što znači manje popravljanja.

 

4. korak: Izaberite teksturu

Sada kada su vam usne u najboljem stanju, sve što je ostalo je da odlučite da li ćete koristiti klasični karmin u stiku, mat olovku za usne ili tečni karmin koji se nanosi štapićem. Ako želite klasičniji izgled, nemojte zaboraviti da prvo uokvirite usne, ali za moderniji izgled iskoristite mat trend, pređite preko usana olovkom i krećite se ka spolja, koncentrišući boju na sredini donje usne.

Registrujte se / Prijavite se