Kako da uvek izgledate kao da ste spavale osam sati

Iako je već postalo kliše, nije slučajno što postoji beauty sleep. Ipak, tokom stresnih perioda kojima smo često izložene, osam i više sati sna postaje misaona imenica, što je jedan od razloga zbog kojeg nastupaju naši najveći neprijatelji – tamni crni kolutovi ispod očiju.

Kako biste se rešili podočnjaka koji vas samo sabotiraju na putu ka željenog looka, otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da ih pokrijete i skrenete pažnju s njih.

U narandžastom je spas


Vaše najvažnije oružje u ovoj borbi jeste definitivno korektor. Kako je boja podočnjaka hladna, najbolje ćete je neutralisati korektorom sa narandžastim, toplim podtonovima. Ovde vodite računa i o vašem tenu i nijansi vaših podočnjaka, pa tim faktorima prilagodite i nijansu narandžaste.

Istaknite oči, a ne podočnjake


Kako biste skrenule poglede sa svojih podočnjaka, poslužite se jednostavnim vizuelnim trikom – istaknite svoje oči. U ovome vam posebno može pomoći beli ili bilo koji svetliji krejon koji će dodatno otvoriti vaše oči i učiniti ih krupnijim.

Velika zabluda

Iako mnoge dame praktikuju da korektor nanose na lice u vidu tačkica koje prate kapak, ovaj trik će vam možda pomoći da sakrijete bore, ali ne i da neutrališete boju svojih podočnjaka. Zato je mnogo bolje da korektorom napravite trougao ispod očiju čiji je vrh doticati vaše jagodice. Kada izblendujete ovu boju, dobićete ujednačeni ten i savršenu pokrivenost.

Važno je da izjednačite razliku

Ne zaboravite – da biste savršeno prekrili svoje podočnjake, nije važno da korektor nanosite direktno na njih, već na tamnije krajeve koje ćete izjednačiti sa ostatkom svog tena. Ostatak možete prekriti tečnim puderom dobre teksture.

Pažljivo birajte korektor


Bez obzira na to koji je vaš tip kože, korektor mora biti za nijansu hidratantniji od pudera, kako bi ne samo neutralisao vaše podočnjake, već im i pružio savršenu hidrataciju. Upravo zbog toga, kod prikrivanja podočnjaka tečni korektori bi trebalo da budu vaš prvi izbor pošto je sama njihova tekstura hidratantnija i nežnija od korektora u stiku.

Pročitajte još: Savršena beauty kombinacija!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Concealer

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Ultra Perfecting Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City: Novogodišnji look

U videu ćeš saznati kako devojke planiraju da provedu novogodišnju noć, kao i kojih novogodišnjih odluka žele da se pridržavaju u narednoj godini...