Kako da vam šminka na licu traje što duže- top saveti kako da vam šminka traje tokom celog dana

Razmazivanje šminke, sjaj na licu i slične stvari umeju da budu veoma nezgodne, ali ukoliko pratite ove savete, imaćete divnu šminku na licu celog dana, zato, da počnemo što pre:

Čista površina

Ni slikari neće upotrebiti prljavo platno za novu sliku, zato je veoma bitno započeti proces šminkanja na čistom licu. Ukoliko se šminkate ujutru, nakon umivanja upotrebite losion , tonik ili micelarnu vodu koji odgovara vašem licu, i skinite sve preostale proizvode sa lica. Za one sa masnijom kožom ovo pravilo je posebno važno (znate i sami da ulje pliva na vodi, što zapravo znači da običnim umivanjem nećete skinuti neželjene masnoće), umesto tonika možete upotrebiti i odgovarajući gel za umivanje. Pored gelova, odlične su i pene, koje meni lično najviše prijaju, na primer, L’oreal Sublime Fresh pena za lice je odlična jer ne sadrži sapun i alkohol a ima antibakterijsko dejstvo i prirodno eliminiše bakterije koje se akumuliraju na površini kože. Nakon toga, bitno je staviti dnevnu kremu koja prija vašoj koži i koja će je nahraniti. Ja obožavam Lorealovu Nutri Gold kremu za regeneraciju kože.

Prajmer

Kada krema lepo upije, na red je došao prajmer kao baza za šminku. Iako imam suvlju kožu, volim prajmere koji matiraju lice, ovo mi je posebno bitno zbog fotografisanja, pa se odlučujem za L'Oréal Paris Infallible Matte koji priprema  i ujednačava ten vizuelno umanjujući nesavršenosti, pore i sjaj. Upravu uz ovu bazu tečni puder će mnogo duže trajati.

(odlučiti se za onaj pravi) Puder

Puderi laganije strukture i nisu baš za ceo dan, kada nam treba dugotrajni puder, trebalo bi da se odlučimo za onaj bez ulja, i bilo bi odlično da, kao i dnevna krema koju koristite, ima zaštitni faktor. Infallible 24h Matte Foundation iz L'Oréala Paris je otporan na stres, znoj, toplotu i vlažnost a nema efekat maske. Posle ovog pudera, apsolutno mi nije potreban puder u prahu ili kamenu za fiksiranje, ali ukoliko koristite neki drugi puder koji nema takav mat efekat, matirajte lice puderom u prahu.

Longstay

Za dugotrajnu šminku birajte dugotrajnu maskaru, alajner, pa čak i senku za oči.

Sprej fiksator

Osim transparentnog pudera u prahu, sprej je odlična stvar za setovanje i sjajan poslednji korak pri šminkanju. Zato ga sve mlade nose, garantuje dugotrajnost.

Za svaki slučaj

Nikada nije loše da imate par proizvoda u svojoj torbi, sa kojima možete popraviti šminku, bilo da su to puder u prahu, karmin ili četka i bronzer.

 

Da li ste pročitale i mojih 8 osnovnih pravila šminkanja? 

Vaša Anastasija

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Infallible 24h Matte L'Oreal Paris

  • Infallible Mattifying Base L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da šminkom sakriješ tragove alergije na licu

Pored lepog vremena, proleće sa sobom donosi i sezonu alergija. Srećom, uz pravilnu negu kože i odgovarajuće bjuti proizvode, ipak je moguće da sakrij...