Kako da vaš hajlajter gori by Dunja Jovanić

Čini mi se da je trend hajlajtera počeo pre nekih 6 godina. Ako vratite film, do tada se nije dešavalo da devojkama na ulici svetle jagodice, zar ne?  I u to vreme nije bilo je jako teško naći hajlajter, jer ih nisu sve kozmetičke kuće ni proizvodile. Danas je situacija totalno drugačija. Cenim da nema devojke koja nema bar 2 hajlajtera u svojoj kolekciji. 

kako da vas hajlajter gori

U šminkanju nema pravila

Neko voli da to izgleda jako suptilno i prirodno, dok neke devojke stavljaju toliko hajlajtera, da zasutavljaju saobraćaj, baš kao u Maybelline reklamama. Bilo da spadate u jednu ili drugu grupu, to je sve ok, jer u šminkanju nema pravila, na vama je sva sloboda ovog sveta. 

Bitno je da pogodite pravi ton

Ono što je bitno kada se radi o hajlajterima, jeste da pogodite pravi ton. Recimo da postoje neke dve vrste hajlajtera - oni koji imaju rozikasti podton i oni koji imaju zlatkasti podton. Rozi tonovi idu na svetliji ten, dok devojke sa maslinastim tenom i generalno tamnijom kožom treba da biraju zlatkaste hajlajtere. Omiljeni zlatni hajlajter u poslednje vreme mi je Maybelline Master Chrome u boji 100. Bukvalno je to bio gore ponuti trenutak "pomirenja sa hajlajterima" i dan kada sam počela opet intenzivno da koristim proizvode ovog tipa.

Trik koji će vam pomoći da hajlajter "gori"

Ali, promenila sam tehniku! Dakle, postoji jedan mali trik, koji će pomoći da vaš hajlajter "gori"! Vrlo je lako. Najpre nanesite hajlajter četkicom kako to inače i radite, a onda tu istu četkicu poprskajte fiksatorom za šminku koji koristite, i ne dodajući još proizvoda opet predjite preko vrha jagodica. Fiksator će učiniti da se hajlajter stopi sa vašom kožom i da ne izgleda praškasto, već kao da je zaista deo vaše kože. Od kada sam ovo naučila, hajlajter opet koristim svakodnevno, ali naravno za svečanije prilike stavljam malo više proizvoda, dok za dnevnu varijantu stavim tek malo proizvoda, kako bih dobila taj efekat da izgledam kao da "sijam iznutra".

Pročitajte više o: Ne mogu da živim bez... By Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Chrome

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

BESA X L'Oréal Paris: Makeup pripreme pred svečenu premijeru popularne domaće serije!

MakeUp tim je prošle nedelje prisustvovao svečanoj premijeri druge sezone popularne TV serije BESA, na kojoj su glumice Hana Selimović i Milica Zarić ...