Kako istaći oči kada nosiš zaštitnu masku: video tutorijali

Nošenje zaštitne maske je, svidelo se to nama ili ne, postalo naša svakodnevica. Međutim, to ne znači da ne treba da iskoristimo ovu promenu na najbolji mogući način. Sigurno si primetila na ulicama ljude sa najrazličitijim maskama i da ih čak i uklapaju uz garderobu. Pa zašto onda ne bi naučila kako istaći oči, ali i samu masku na nekoliko jednostavnih načina. Pogledaj video tutorijale koji će ti pomoći da se osećaš samouvereno, lepo i ženstveno i sa zaštitinom maskom.

Priprema kože za zaštitnu masku

Kako nam je maska na licu duži deo dana, moguće je da će izazvati reakciju, crvenilo ili perutanje kože na predelu oko usana. Zato je važno da pre samog šminkanja naneseš kremu koja će hidrirati tvoje lice tokom čitavog dana.

Kakve makeup proizvode koristiti

Kada imaš zaštitnu masku najbitnije je da ne dodiruješ samu masku i oči rukama, kao i da je ne skidaš kako bi popravljala šminku ukoliko nemaš uslove za to. Zato koristi proizvode koji su dugotrajni i koji će ostati na licu tokom čitavog dana od momenata kada ih naneseš, pa sve do povratka u kuću i uklanjanja šminke. Obrati pažnuj i da se makeup proizvodi koje koristiš ne prenose na odeću (u ovom slučaju na masku).

Kako istaći plave oči: video tutorijal

Emili Di Donato je jedan od poznatih modela brenda Maybelline New York i ona u ovom videu otkriva kako ističe u samo par jednostavnih koraka plave oči:

 

Kao što vidiš ona je veliku pažnju posvetila oblikovanju i isticanju obrva, jer one zaista i jesu ključni deo šminkanja očiju, pa ti savetujemo da ih ne preskaćeš ni ti. Ovo je ujedno sjajna prilika i da ispratiš microfeathering makeup trend baš kao i Emili.

Topli smokey eye look: video tutorijal

Kod šminkanja očiju ne moraš uvek igrati na sigurno i ići samo sa nude varijantama u različitim braon i bež nijansama. Odvaži se baš ovog trenutka i isprobaj ovaj toply smokey eye burgundy look. Isprati sledeći tutorijal:

Ako se setiš pravila za kombinovanje boja, o kojem smo ranije pisali, uverićeš se i sama koliko burgundy smokey look najbolje odgovara onima sa zelenom bojom očiju. A uvek možeš da eksperimetišeš i sa ljubičastim nijansama, jer zelenim očima i one sjajno pristaju.

Uklopi šminku sa dezenom maske

Ako više voliš da nosiš šarenije maske, onda je sjajan način isticanja očiju, uklapanje makeup-a sa maskom i to pomoću toplih neutralnih boja koje se slažu sa svim šarama maske. Pogledaj video tutorijal koji će te inspirisati u tome:

Foxy eye look: tutorijal za one koji su uvek u žurbi

Ukoliko si od onih koji uvek negde kasne onda je za tebe pravi izbor foxy eye look, koji se postiže u par jednostavnih poteza i izgleda sjajno i kada imaš zaštitnu masku.

Pogledaj korake za postizanje ovog look-a:

Za šminkanje očiju na ovaj način, potrebno ti je samo par minuta, a efekat je zavodljiv i efektan pogled.

Nadamo se da su te ovi video tutorijali inspirisali da se poigraš i sama sa načinom šminkanja očiju, koje su sada više nego ikada u centru pažnje.

Podeli sa nama svoje utiske u komentarima!

Pročitaj još: Top 10 proizvoda za šminkanje očiju za početnike

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybeline New York Superstay Concealer

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim Pencil

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Phoenix

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Poručite odmah
 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

Povezane teme: šminka, senke za oči, ajlajner, oči, poznati, trend, večernja šminka, dnevna šminka, stil, moda, obrve, korektor, smoky eye, cat eye, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, fiksator, NYX Professional Makeup

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...