Kako izabrati maskaru na osnovu četkice

Pored formule, sastava i efekta koji želite da postignete, važno je obratiti pažnju na oblik četkice. On možda najviše utiče na to kako će maskara izgledati na vašim trepavicama i da li ćete postići željeni efekat.


Šta treba uzeti u obzir pri kupovini maskare?

Na prvom mestu, ne smete zaboraviti da svaka maskara drugačije izgleda na svakoj od nas. Sve zavisi od dužine, gustine i oblika vaših trepavica. Kako međutim izabrati četkicu koja će u potpunosti odgovarati vašim trepavicama i željama? Evo naših saveta:

Četkica od prirodne dlake

Četkica od prirodne dlake daje punoću i obim trepavicama. Što je četkica gušća i veća, toliko će trepavice izgledati gušće i duže nakon nanošenja maskare. Treba uzeti u obzir veličinu očiju, odnosno da li imate krupne ili izrazito sitne oči. Ako su vam oči sitne, maskara sa velikom četkicom nije najbolji izbor za vas, jer ćete je teško naneti a da ne zamažete kapak.

Kako-izabrati-maskaru-na-osnovu-četkice

Četkica sa oštrim vrhom (prva sleva na slici)

Ova četkica je pogodna za devojke sa sitnim očima i njom možete lako dohvatiti i najmanje trepavice u uglovima oka. Drugi kraj četkice je širi i služi da podigne trepavice. Ovakva četkica je idealna za dobijanje cat eye looka.

Zakrivljena četkica

Ova četkica se najčešće koristi za dodatno izvijanje trepavica. Sitne čekinje razdvajaju trepavice, omogućavaju nanošenje maskare bez grudvica te se ne stvara osećaj težine na trepavicama.

Gumena (plastična) češalj-četkica

Ovakav tip četkica se najčešće proizvodi od gume, ali se mogu naći i plastične četkice. One služe za rasčešljavanje i razdvajanje trepavica. Takođe, češalj-četkice su pogodne za nanošenje maskare na izrazito tanke donje trepavice.

Savet: Prilikom nanošenja maskare, posebnu pažnju obratite na koren trepavica. Nanesite deblji sloj na koren, a samo laganim pokretom pređite preko vrhova trepavica. Ako preterate sa količinom maskare na vrhovima dlačica, imaćete osećaj težine na trepavicama.

Pročitajte više: Ajlajner linija za party look

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Push Up Angel

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Lash Sensational Luscious

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Lash Sensational Full Fan Effect

Povezane teme: maskara, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendovi iz 2019. koje ne želimo da vidimo u ovoj godini

Osim što ćemo u 2020. ući sa brojnim novitetima u poglednu šminkanja, od nekih stilova koji su obeležili prethodnu godinu, moraćemo da se oprostimo...