Kako izabrati odgovarajuću nijansu korektora

Korektor je jedan od onih proizvoda bez kojih je teško zamisliti svakodnevnu makeup rutinu. Koristimo ga da sakrijemo podočnjake, ali i za prikrivanje bubuljica i neželjenih flekica po licu… Međutim, samo pravilno izabran, korektor nam pomaže da sakrijemo sve ono što ne želimo da drugi vide na našem licu. Prema tome, kako pravilno izabrati nijansu korektora?

Želiš da sakriješ podočnjake?


Za razliku od tečnog pudera, čija nijansa mora biti najbliža prirodnoj nijansi tena, korektor kojim želiš da sakriješ podočnjake treba da bude za jednu nijansu svetliji. Uvek biraj korektor koji se u potpunosti slaže sa podtonom tvoje kože.

Želiš da prekriješ bubuljice?


U ovom slučaju, izaberi nijansu identičnu tvom tenu. Na ovaj način korektor sakriva svaku nepravilnost na licu, a ten ostaje ujednačen. Mnoge devojke greše kada za skrivanje bubuljica biraju svetlije korektore, što dodatno naglašava nedostatke a koža izgleda prepuna fleka. Takođe, ukoliko je reč o color correcting proizvodu, prava nijansa za tebe je zelena jer ona najbolje neutrališe crvenilo.

Test, test i samo test!

Ako ti ni na kraj pameti nije kupovina ruževa ili tečnog pudera bez prethodnog probanja, zašto bi sa korektorom bilo drugačije? Potrudi se da uvek probaš korektor na dnevnoj svetlosti, i to tako što ćeš ga naneti na kožu vrata. Nekoliko tačkica na vratu mogu biti savršen pokazatelj da li je nijansa koju si izabrala upravo ona koja ti najviše odgovara. Osim nijanse, na ovom delu tela možeš najlakše da vidiš da li tekstura korektora odgovara tvom tipu kože.

Pročitaj još: Savršen ten bez tečnog pudera? Moguće je!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Age Rewind Concealer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Camo Concealer 01 Light

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Camo 02 Medium

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Affinitone Concealer

  Poručite odmah

Povezane teme: korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Dunjin Makeup Look

Da li si spremna za jedan potpuno drugačiji doživljaj gledanja makeup tutorijala i ove specijalne Makeup In The City epizode? Prosto i jednostavno - D...