Kako izabrati prave nijanse za konturisanje

Postupak konturisanja vam se možda čini kompleksniji nego što jeste, pogotovo onim devojkama koje se njime ne koriste profesionalno. Zbog toga smo rešili da vam konačno pojasnimo osnove ove beauty tehnike.

Da li vas zanima kako da izaberete prave nijanse za konturisanje lica?
Na policama drogerija izloženo je mnoštvo različitih proizvoda za konturisanje. S jedne strane, možemo „ubosti“ i izabrati tačno one proizvode koji nam odgovaraju, a s druge, češće ćemo pogrešiti ako nismo vešte u konturisanju.

Za početak je dobro da se odlučite da li želite da konturišete koristeći kompaktni proizvod u paleti ili u stiku. Ova druga varijanta vam pruža malo više kontrole nad samim šminkanjem – zato vam kao prvi izbor preporučujemo upravo konturisanje pomoću stika, a kada se izvežbate, onda možete preći na kompleksnije proizvode u paletama.

Nikada ne kupujte proizvod za konturisanje samo na prvi pogled.


Ne zaboravite da strpljivo testirate boje i uverite se da zaista odgovaraju vašem tenu kože. Za isticanje izaberite hajlajter koji je za nijansu ili dve svetliji od vaše podloge, a za konturisanje izaberite proizvod nijansu ili dve tamniji od podloge. Ukoliko je vaš ten svetliji, nemojte koristiti narandžaste nijanse, dok maslinastom tenu kože odlično stoje bronzani tonovi.  

Ne zaboravite na odabir prave četke za nanošenje proizvoda.


Blendiranje i savršeno stapanje nijansi jedan je od najbitnijih koraka u samom procesu konturisanja. Kada nanosite proizvod, upotrebite četku od prirodne dlake koje će vas najbolje „slušati“ i nanesite ga samo tamo gde je to i potrebno.

Za kraj, dašak rumenila će malo "omekšati" celokupan izgled.


Najjednostavnije je da se nasmejete i nanesete rumenilo na mesta gde vaši obrazi postaju zaobljeni.  

Pročitajte još: Ovako se pravilno konturiše četvrtasto lice

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Master Sculpt

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Contour V

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Blush

  Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osunčana ili ne bronzeri su tu da ti pruže prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Preplanuli ten je obavezan kada je u pitanju ovo doba godine. Otkrivamo ti kako da ga postigneš sa odgovarajućim bronzerom, prema svom licu i tonu kož...