Kako izabrati pravu četku za tečni puder?

Nikako prstima


Zbog neobaveštenosti i makeup tutorijala iza kojih ne stoje stručna lica, mnoge dame su stekle utisak da se tečni puder može nanositi prstima. Ovakav postupak je jedan od najvećih grehova u šminkanju te ukoliko imate ovu naviku, vreme je da prestanete to da radite. Mi vam ovde navodimo nekoliko razloga zbog kojih je četkica bolje "oružje" od prstiju u postizanju savršenog tena.

Naime, kada prstima nanosite puder, mnoge pore na vašem licu ostanu nepokrivene, a prelazi se veoma lako mogu uočiti. Zbog svojih gusto raspoređenih dlačica, odgovarajuća četka savršeno prekriva sve pore te omogućava da se tečni puder zadrži na koži tokom celog dana. O higijenskim prednostima četke naspram prstiju bolje je i da ne govorimo.

Tekstura četke

Kada birate četku za tečni puder, veoma je važno da odaberete onu koja je dovoljno gusta i koja će savršeno prianjati na vaše lice. Druga stvar o kojoj morate voditi računa jeste da četka za tečni puder bude dovoljno čvrsta, kako se dlačice ne bi lomile i uvijale prilikom nanošenja pudera.

Prirodno je uvek bolje


Postoji jedna velika prednost kod proizvoda od prirodne dlake, a to je – dugotrajnost. Naime, ovakve četke se ne lome, lako se održavaju i što je najvažnije – sve dlačice su uvek tu te nećete doživeti tu neprijatnost da neke od njih ostanu na vašem licu. Kada pronađete onu pravu, budite uvereni da će ubrzo postati vaša desna ruka u makeup ritualima.

Pročitajte više: Koje make-up proizvode treba da imate u svom neseseru ove sezone

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, pribor za šminkanje, četke za šminkanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendi martovski proizvodi: ove bjuti novitete moraš isprobati!

Da li si spremna za prolećni bjuti shopping? Pogledaj koji su nas martovski noviteti najviše oduševili i koji se apsolutno moraju naći u tvom neseseru...