Kako izabrati šminku za svetao ten

To što imate svetao ten nije prepreka – naprotiv, možete pretvoriti boju svoje kože u svoj najveći adut tako što ćete odabrati prave makeup proizvode!

Odredite ton svoje kože


Najpre je najvažnije odrediti svoj podton, koji može biti topao, hladan ili neutralan. Ukoliko ste se uvek pitale na šta tačno makeup stručnjaci misle kad govore o ovom pojmu, objašnjenje je krajnje jednostavno: u pitanju je sekundarni ton koji se kroz dominantni ton reflektuje na površinu kože. Naime, boja površine kože može da se promeni u zavisnosti od toga jeste li se sunčale ili možda imate neki dermatološki problem - ali podton zbog količine pigmenta uvek ostaje isti!

Kako razlikovati tonove kože?

Devojke koje imaju topao ton kože lako potamne na suncu i njihova koža ne gori, što znači da se njeni podtonovi kreću od žute do maslinastozelene. S druge strane, one žene koje imaju hladan ton lako izgore i teško pocrne prilikom sunčanja, a njihov podton kreće se između roze i plavo-crvenog. Na kraju, osobe koje imaju neutralan ton su one na kojima se ne vide ružičasti i maslinasti tonovi kože i ne vide boju svojih vena na rukama. Sad kad ste sigurne koji je podton vaše kože, evo kako da izaberete najbolje makeup proizvode za svetao ten:

Tečni puder


Ukoliko imate svetliji ten, idealan proizvod za vas je L’Oréal Paris True Match tečni puder u odgovarajućoj svetlijoj nijansi jer se savršeno prilagođava prirodnom tenu i teksturi kože. Opredelite se za nijansu koja u osnovi ima ružičasti podton jer će se najbolje uklopiti uz vaš ten.

Rumenilo

Ovaj proizvod treba da vam pruži nešto prirodniji izgled, što znači da ne treba da insistirate na rumenilu koje će preterano obojiti obraze, već da pronađete onaj koji se najbolje slaže s vašim tenom. Za devojke sa svetlijim tenom, najbolje moguće nijanse su svetloroze, svetlija boja kajsije i nežno koralna. Ukoliko imate topao podton kože, ove poslednje dve su najbolji izbor.

Bronzer


Mnoge devojke svetlijeg tena izbegavaju bronzer, što je velika greška! Ne samo što on i vama može lepo da stoji, nego može da izvuče maksimum iz atributa vašeg lica. Malo topline obrazima možete dodati ukoliko odaberete blago svetlucavi bronzer, s tek daškom nijanse breskve.

Senke za oči


Za sve devojke s toplim podtonom kože sjajno rešenje su zemljane nijanse - od boje bronze do braon, dok devojke koje imaju hladan podton kože mogu da odaberu metalik boje, sve nijanse sive, kao i efektne mat tonove iz palete, odnosno jewel tones: tamnocrvenu, tamnoplavu, tamnozelenu i slično.

Karmin


Iako se mnoge dame ne usuđuju, i žene svetlije kože mogu da nose gotovo sve jake i smele boje na usnama! Ako vam se dopadaju nude karmini, birajte one koje imaju ružičastu notu ili boju kajsije kako ne biste izgledale previše bledo. To naročito važi za hladan podton, a one devojke koje imaju topao podton kože, mogu da odaberu i čitavu paletu narandžastih karmina.

Pročitajte još: 4 koraka za pravilno nanošenje tečnog korektora

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris True Match Foundation

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Glam Bronze

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris La Palette Nude

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction Blush In A Rush

Povezane teme: senke za oči, oči, ruž, puder

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Šta je to mineralni puder?

Ovaj kozmetički proizvod, sačinjen od potpuno prirodnih sastojaka koji potiču iz minerala zemlje, već neko vreme opravdano vlada tržištem, a razlozi z...