Kako izbeći najcešće makeup katastrofe

Mnogim devojkama šminkanje ide od ruke, ali u pojedinim situacijama desi se da napravimo neke greške koje mogu da vam upropaste veče, dan na poslu ili savršen izlazak sa drugaricama. Kako biste izbegle take situacije otkrivamo vam nekoliko trikova koje ćete sigurno koristiti i izbeći makeup katastrofe.

Pročitajte još: Beauty greške zbog kojih izgledaš starije. 


Vaš savršen dejt može da upropasti samo jedan osmeh ukoliko se na vašim zubima nađe karmin, ali kako biste se smejale celo veče bezbrižno i tako ga zauvek šarmirale i osvojile onda ćete zauvek praktikovati ovaj trik.

Pročitajte još: Make-up look za prvi dejt.


Posle nanošenja ruža obavezno čist kažiprst obuhvatite usnama kako bi svi ostaci ruža ostali na prstu umesto na zubima i rešićete se viška karmina na zubima i bićete mirne tokom cele večeri.

Maskara koja ostaje na kapcima zadaje ozbiljne muke svim devojakam. Ukoliko nosite tamnije senke maskara se možda neće videti toliko, ali svetla podloga ne toleriše maskaru nikako. Vodootporne maskare u koje se mnoge devojke kunu u ovom slučaju nisu rešenje jer kada ih nosite svaki dan one isušuju vaše trepavice, i takođe se teško skidaju.


Bolja metoda je da štapić maskare obrišite i tako skinete sve grudvice koje su se napravile i onda nećete imati problema.

Puderi koji na vašoj koži promene boju su prava katastrofa. Kada ste ga kupile on je bio baš ta prava nijansa ali prilikom nanošenja postale ste narandžaste i to je upravo scenario koji želite da vam se ne dogodi.
Kako izbeći najcešće makeup katastrofe
Puder u boji zamenite neutralnim puderima u prahu koje neće promeniti boju, niti će vam se slivati niz kožu ni kada se najviše oznojite. Nanosite ih većim četkicama za šminkanje, a kada četkicu ubacite u puder, dve do tri puta je lagano istresite kako bi puder na vašoj koži izgledao svetlo i kako ga ne biste naneli previše.

Pročitajte više: Sve supermoći kompakt – pudera.

Povezane teme: maskara, ruž, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Praznični makeup look-ovi koji inspirišu ove sezone

Ako inače ne dozvoljavaš sebi da se opustiš kada je tvoj izgled u pitanju, praznici su pravo vreme da pustiš mašti na volju i kreiraš pravi praznični ...