Kako najbolje prekriti nesavršenosti

Osim dobre nege, da bi koža lica uvek izgledala savršeno neophodno je odabrati dobru i odgovarajuću šminku, koja će "posao brisanja nepravilnosti" obavljati poput pravog profesionalca.

Redovno čišćenje i hidriranje lica - apsolutni #must

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Pre svega, valja napomenuti da je redovno čišćenje i hidriranje lica apsolutni #must kojim se vode lepotice širom sveta, a to je svakako i ono što najbolji dermatolozi toplo preporučuju svakoj dami koja drži do sebe i vodi dobru brigu o svom izgledu. Osim što "u pola dana i u pola noći" znate koliko je štetno preterano izlaganje sunčevim zdracima, ostavljanje šminke na licu tokom spavanja i koliko je lako ostaviti koju poru zapušenu, potrudite se da ispunite obavezu koju imate prema svom licu i pronađite kao prema vama krojenu dnevnu rutinu čišćenja i negovanja.

Savet plus: omiljene proizvode za negu kože lica možete nositi sa sobom, bez razmišljanja. Na taj način, bićete u prilici da vašoj koži bez obzira gde se nalazili uvek pružite negu kada joj je potrebna. Jedan od najpopularnijih preparata svakako je Lorealov Pore Refining prajmer, koji ujednačava ten i tako otklanja nepravilnosti poput magije.  

Budite podjednako pažljivi pri odabiru šminke
 

 

A post shared by @_mymakeup__ on


S druge strane, budite podjednako pažljivi pri odabiru šminke koju nanosite na lice. Posebno ukoliko ste poslovna dama, šminkanje je nešto što svakodnevno činite i u čemu vremenom postajete sve veštiji i veštiji. Ne preskačite korake, odnosno preparate, te na taj način (iako pod šminkom) dozvolite vašoj koži da diše. Bez obzira na to što šminka zaista može da vam pomogne u prikrivanju nepravilnosti, znajte da to nikako ne znači da nepravilnostima ne možete reći "zbogom".

Svakako, kada pomislite na prikrivanje, pomislite - korektor. A jedan od najpopularnijih na svetu je True Match, koji savršeno pristaje teksturi i tonu kože i otklanja sve nepravilnosti sam! Inače dostupan u čak 9 različitih nijansi, njegovu pomoć uživaju mnoge lepotice širom sveta, dok je bjuti blogerkama postao apsolutni #musthave. Pošto izjednačite lice, laganim pokretima četkice finiširajte šminkanje uz malo pudera i rumenila. Do kraja procesa zaboravićete da ste išta i prikrivali.

Takođe, trudite se da ne koristite teške pudere svakodnevno. Pre se pri kupovini opredelite za laganije varijante koje Loreal uspešno proizvodi godinama unazad, i koji garantuju takozvani #flawless izgled. Mat puderi sprečiće prekomerni sjaj kože, a šminka će vam na licu "stajati" duže.

Pročitajte još o: Kako da uvek izgledate kao da ste spavale osam sati

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'oreal Paris Infaillible Primer Pore Refining

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Poručite odmah
  • True Match L'Oreal Paris

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Serum za negu kože u korektoru: Otkrivamo beauty novitet koji je pokupio sve naše simpatije!

S obzirom na “prašinu” koju je podigao na društvenim mrežama, nismo mogli da ne isprobamo novi Bare With Me serum za negu kože u korektoru brenda NYX ...