Kako najlakše kombinovati rumenilo i bronzer

Leto je i sunce sija punim sjajem pa tako i svaka od nas želi da zablista svojim punim sjajem. I stvarno je moguće ostvariti ovu želju – sve što treba da uradite je da kombinujete rumenilo i bronzer i bićete zvezda leta!

Verovatno vam se sada po glavi vrzma bezbroj pitanja kako ih kombinovati, kako naneti... Da bismo vam olakšali ulepšavanje i uverili vas da je spoj bronzera i rumenila vaša dobitna kombinacija ovog leta, odgovore na sva pitanja potražili smo kod profesionalaca – Kamile Klark i Džulijen Kaje:

1. Četke su važne


Važno je izabrati četku koja je namenjena nanošenju bronzera i rumenila. Kamila otkriva da za nanošenje rumenila koristi okruglu, ravno sečenu četku, dok za nanošenje bronzera treba birati kose četke, slične onima koje se koriste za konturianje lica.

2. Kombinovanje boja


Kako biste izbegle pogrešan efekat na licu, pažljivo birajte nijanse. Poznate šminkerke savetuju da birate bronzere toplijih nijansi – za jedan ton tamnije od vaše kože. Kada je u pitanju rumenilo, birajte roze nijanse, vodeći računa da odgovaraju boji kože. Tako ne samo što ćete istaći jagodice već ćete licu dodati potrebnu svežinu i sjaj.

3. Sjaj


Klark tvrdi da bronzeri sa sjajnim česticama mogu stvoriti ustisak povećanih pora na licu, a proizvodi sa jakim mat efektom mogu koži dati braonkastu boju i ostaviti utisak „prljavog“ lica. Zato birajte proizvode koji imaju blagi mat efekat. Tako ćete biti sigurni da ćete zaista blistati kada se nasmejete.

4. Redosled je bitan


Šta prvo naneti – bronzer ili rumenilo? Počnite sa bronzerom zato što se lakše nanosi i potpuno se stapa sa bojom kože. „Ako nanesete rumenilo pre bronzera, teško ćete blendirati boje, a na obrazima se mogu pojaviti neželjene mrlje“, slažu se Klark i Kaje.

5. Gde tačno naneti


Ovo je veoma važan korak koji morate ispoštovati ako želite da izvučete maksimum iz ove kombinacije. Bronzer nanesite na delove lica koje sunce inače obasjava, kako biste postigli prirodan efekat. Ako želite da vam lice izgleda mršavije, akcenat stavite na donji deo jagodica i bradu. Nakon toga dodajte sasvim malo rumenila na ostale delove i voila!

6. Budite umereni


Kao i kod scih ostalih makeup proizvoda, i ovde je važno da ne preterujete. Kada kombinujete bronzer i rumenilo, vodite računa o količini, jer lice sa velikom količinom ovih proizvoda zaista može izgledati grubo i pomalo zastrašujuće.

Više na: Ovo je makeup proizvod koji bi trebalo da pomešate sa tečnim puderom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infaillible Blush Paint Pink

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Glam Bronze Powder Duo

    Poručite odmah

Povezane teme: rumenilo, bronzer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Pripremi se za poslovni sastanak sa Paulom

Po njenom mišljenju nije dobro da izgledaš kao da si se previše potrudila oko makeup-a za takve prilike, pa se trudila i da šminka bude u nude varijan...