Kako naneti ajlajner prema obliku očiju

Ajlajner nije običan makeup proizvod iz nesesera, jer samo jednim potezom njime možemo ili popraviti ili uništiti ceo svoj look. Takođe, on je proizvod koji može optički podići, spustiti, smanjiti ili zaokružiti oči.

Prema tome, moramo biti svesni da ničije oči nisu sasvim iste pa je potrebno za svaki oblik očiju koristiti drugu tehniku šminkanja.

Bademaste oči

Ako kod tvojih očiju na prvi pogled donja linija oka deluje kao da je duža od gornje, i ako je istaknutija i podignuta, onda imaš bademaste oči.

Takve oči su idealne za šminkanje, jer im, kao i kada je reč sa senkama, stoji baš svaki oblik linije. Pri tom možeš i malo da se poigraš pa izvuci tanku liniju od unutrašnjih uglova, koju ćeš prema spoljašnjim uglovima očiju crtati sve deblje. Ako želiš postići nešto jači eye look, onda nacrtaj liniju i na donjem kapku i nežno je razmaži na unutrašnjem i spoljašnjem delu oka da dobiješ smoky eye efekat.  

Oči okrenute na dole

Ovaj tip očiju su u stvari bademaste oči koje su u spoljašnjim uglovima okrenute na dole.

Kod ovog oblika je bitno da na svaki način postigneš efekat „liftinga“. Ako to već ne radiš, onda ubuduće iscrtavaj liniju malo više na kapcima nego do sada. Lagano nagni glavu i izvuci liniju koja ide pod uglom od 45 stepeni od sredine ka spoljašnjim uglovima oka. Na kraju, liniju iscrtaj ka gore jer će to dodatno otvoriti tvoje oči.

Oči okrenute na gore

Iako podsećaju na bademaste oči, donji kapak je istaknutiji u odnosu na gornji. Ključ do uspeha leži upravo u tome da treba da postigneš prirodnu simetriju. Iscrtaj liniju na donjem i gornjem kapku i neka bude deblja u spoljašnjim uglovima koju možeš malo da zamažeš za smoky eye.

Okrugle oči

Široko otvorene oči stručnjaci često porede sa okruglim očima.

Pokušaj da stvoriš harmoniju tako što ćeš ajlajnerom izvući liniju uz trepavice. Kreiraj cat eye pomoću kojeg ćeš optičkom iluzijom horizontalno izdužiti oči.   

Sitne oči

Ako su tvoje oči sitnije, onda je tvoj cilj taj da ih istakneš i povećaš.  

Upotrebi ajlajner samo na gornjem kapku, a potom ga u uglovima malo zamaži da optički povećaš oči.  

Više na: Make Up In the City #9: Smokey eyes za hrabre devojke

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Super Liner Superstar 01 Black

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Super Liner Ultra Precision

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Super Liner Perfect Slim

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš definisane i popunjene obrve bez puno truda? Ovo su olovke koje ćeš obožavati.

Svedene, divlje, razbarušene, prirodne, pune ili tanje, obrve su must have i sva pažnja je samo na njima...