Kako naneti bronzer na svetao ten

Svetao ten je nekada prava prepreka kada su u pitanju kako beauty proizvodi, tako i tehnike šminkanja. S tim u vezi, bronzer je proizvod koji zbog svojih specifičnosti često zbunjuje veliki broj devojaka. Možda baš zbog toga nanošenje bronzera na svetlu kožu igleda kao nemoguća misija. Ali nije! Lepotice mlečnog tena jednostavno treba da se pridržavaju osnovnih pravila i vrlo brzo mogu da uživaju u efektu koji bronzer ostavlja na njihovom licu.

Odgovarajuća nijansa

Ovo je najvažniji korak pri izboru bronzera. Pravilno izabrane nijanse mogu da naprave pravo čudo i zato bi trebalo da odvojiš dovoljno vremena i naoružaš se strpljenjem svaki put kada kreneš u kupovinu. Prema savetima šminkera, devojke čija je koža veoma svetla treba da biraju bronzere koji su za jednu, najviše dve, nijanse tamniji od njihovog prirodnog tena. Takođe, svetlom tenu najbolje pristaju bronzeri ružičastog podtona.

Različite teksture

Postoji više vrsta bronzera. Najčešće se mogu naći tečni i kameni bronzeri, ali i oni u prahu. U zavisnosti od efekta koji želiš da postigneš, pri izboru odgovarajućeg proizvoda, neophodno je da obratiš pažnju na njegovu teksturu. Lagana tekstura bronzera u prahu osigurava prirodnu završnicu, dok je tekstura tečnog i kremastog bronzera malo „teža“ pa se oni preporučuju svim devojkama koje pre bronzera uvek nanose tečni puder. Na taj način, crte su nežno definisane, a lice izgleda diskretno konturisano.

Mesta gde se nanosi

Na svetloj koži se greške u šminkanju veoma lako uoče, pa je zato važno pažljivo nanositi bronzer. Trudi se da što preciznije naneseš malu količinu proizvoda na jagodice i ivicu brade. Tajna dobro nanetog bronzera je u tome da svaki put kada umočiš četku u proizvod dobro istreseš višak s nje pre nego dotakneš lice. Na taj način ćeš smanjiti mogućnost greške i možeš biti sigurna da će tvoj svetao ten izgledati besprekorno.

Pročitaj još: Stop greškama sa bronzerom!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Glam Bronze

    Poručite odmah

Povezane teme: bronzer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osunčana ili ne bronzeri su tu da ti pruže prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Preplanuli ten je obavezan kada je u pitanju ovo doba godine. Otkrivamo ti kako da ga postigneš sa odgovarajućim bronzerom, prema svom licu i tonu kož...