Kako naneti senke prema obliku očiju

Da li vam se dešavalo da probate nove senke za oči koje vašoj prijateljici savršeno stoje i shvatite da vi tako našminkane izgledate potpuno drugačije, čak pomalo smešno? Verovatno ste se pitale šta to ona ima, a vi ne.

Ne brinite, razlog je taj što različiti oblici očiju zahtevaju različite načine šminkanja! Samo treba da savladate par osnovnih pravila o tehnikama nanošenja senki u zavisnosti od oblika očiju i moći ćete zajedno sa svojom drugaricom da prošetate svoje omiljene boje.

1. Bademaste oči


Devojke sa bademastim očima su prave srećnice, jer je ovaj oblik najzahvalniji za šminkanje. Ovakve oči su potpuno simetrične i baš zato je najmanji problem izabrati senke i savršeno se našminkati. Izaberite dve senke u istoj boji i našminkajte oči tako što ćete samo na kraj kapka naneti tamniju, a na ostatak kapka sveliju nijansu. Naravno, kao i uvek, vodite računa da boje budu dobro izblendirane kako biste izbegle oštre granice među njima.

2. Okrugle oči


Devojkama sa okruglim očima savetujemo da nanesu što manje šminke na donje kapke, jer će tako samo dodatno istaći okruglasti oblik očiju i postići suprotan efekat. Kada nanosite senke, trudite se da pratite prirodni oblik oka i ispratite liniju kapka. Izbegavajte naglašavanje krajeva oka. Jednom rečju – dramatičan cat eye nikako nije za vas!

3. Oči okrenute ka dole


Ako imate ovakav oblik očiju, savetujemo vam da pre senki nanesete dobri stari ajlajner. Nakon toga, na sredinu kapka nanesite senku u nekoj svetlijoj nijansi i blago razmažite ka krajevima oka. Tako ćete očima dodati svežinu i otvoriti pogled.  

Više na: Osam trikova za bolje nanošenje maskare

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Rock Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The 24karat Nudes Palette

  Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nađa inspiriše: neka tvoje oči govore – druži mi se!

Nađa Stanojević je tu da te inspiriše i motiviše da održavaš svoj optimizam, sreću i da se raduješ ispunjavanju svih svojih želja za druženjem, izlasc...