Kako nositi mat karmine (i ne osušiti usne) @anstasijastasha

Matirane usne, pored toga što su trenutno veoma popularne, mogu izgledati neverovatno lepo i elegantno, i zato je bitno znati savete i trikove kada je ova vrsta šminke u pitanju. Evo nekih pravila kada je nanošenje i nošenje mat karmina u pitanju:


1. Priprema je veoma važna

Mat karmini na usnama mnogo će više naglasiti ispucale usne od sjajeva i običnih karmina i zato je bitno pripremiti usne kako bi bile meke i glatke. Moj trik je četkica za zube sa kojom uradim blagi piling na usnama i skinem izumrele ćelije. Alternativa za četkicu je miks šećera, meda i maslinovog ulja sa kojim ćete uraditi piling. Ovo nanesite na usne i nežno masirajte par minuta a zatim isperite. Koža na usnama će vam biti kao bebina nakon ovog kućnog "uradi sam" tretmana.

2. Hidratacija

Nakon pilinga, bitna je hidratacija. Nekada med koristim i kao masku za usne, ostavim da stoji što duže i zatim isperem. Ukoliko su vam usne previše ispucale, pantenol je odlično rešenje za negu usana. Pre samog nanošenja mat ruža, nanesite balzam za usne, ili neko ulje poput kokosovog, bademovog ili arganovog kako bi sprečili dodatno isušivanje usana. 

 

#makeup all done #redlips

A photo posted by ᗩᑎᗩᘔTᗩᔕIᒍᗩ ᗪᒍᑌᖇIᑕ 👠👛🎀💄👗💍🦄💅🏻 (@anastasijastasha) on

 

3. Neka se boja istakne

Ukoliko želite da vam nijansa ruža na usnama bude ista kao i na pakovanju proizvoda, dodajte malo korektora na usne pre nanošenja karmina. Čak i u slučaju kada nanosite crvene nijanse, ovaj trik će vam pomoći da naglasite boju.

4. Počnite sa olovkom za usne

Nanesite olovku za usne pre nanošenja mat karmina. Ovo će vam pomoći i dobićete mnogo bolji i uredniji krajni rezultat.Ovo je trik i kojim se služe svi profesionalni šminkeri.

Bitno je naći olovku u istoj nijansi kao i karmin. Nanošenje olovke na usne je i baza za sam karmin, i zahvaljujući olovci boja će biti lepša i intenzivnija, ali na ovaj način će i sam karmin trajati mnogo duže na vašim usnama.

5. Bez trljanja

Izbegavajte trljanje usana kada nanosite mat boje. Umesto toga, koristite četkicu za usne kako bi što bolje naneli sam proizvod na usne i bili što precizniji. Za ovu svrhu, najbolje su sintetičke četkice, zahvaljujući kojim se tekstura mat karmina ravnomerno nanosi i popunjava sve uglove vaših usana. Ovo će vam doneti najprofesionalnije rezultate.

 

6. Dodatni sloj

Ukoliko želite da vam boja još duže traje, nakon prvog nanošenja uklonite višak ruža maramicom i zatim nanesite karmin ponovo. Ovo je savršen trik za dugotrajnu mat boju na vašim usnama.

7. Preciznost

Kako bi bili što precizniji sa svojim karminom, uglove vaših usana naglasite korektorom kojim ste i prešli usne pre nanošenja karmina. Ovime ćete ukloniti sve nepravilnosti i vaše usne će ostati savršeno lepe.

 

Uživajte u svojim savršenim mat usnama!

Pročitajte još i mojih 5 beauty zapovesti!

Vaša Anastasija

Za ovaj izgled preporučujemo

  • YSL Rouge Pur Couture The Mats

  • Lingerie NYX

    Poručite odmah
  • Vivid Matte Liquid Maybelline New York

  • Vivid Matte Liquid Nude Maybelline New York

Povezane teme: karmin, ruž, mat

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

,,Siren Eyes ’’ zanosni makeup trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati

Voliš i pratiš makeup trendove na društvenim mrežama ,,Siren Eyes ’’ je novi trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati...