Kako nositi nude karmine by Dunja Jovanić

Moj nekadašnji problem…

Kako-nositi-nude-karmine-by-Dunja-Jovanić

Koliko god da volim ovu nijansu ruža, vrlo mi je teško da nađem nijansu koja savršeno pristaje mom tenu. Svaki put kada kupujem novu nijansu, scenario je isti. “Dobar dan, želim novu nude nijansu karmina, ali ne želim da izgledam kao da sam juče umrla!! :)

Zašto to govorim? Zato što sam tokom godina imala iskustva sa raznim nijansama nude karmina, koje mi nikako nisu stajale.

I moje rešenje…

Kako-nositi-nude-karmine-by-Dunja-Jovanić

Vremenom sam shvatila da tamnijem, maslinastom tenu ne odgovaraju sve nijanse ovog tipa karmina, kao i da svetlijem tenu kože ne odgovaraju oni nude karmini koji odgovaraju tamnijim tenovima. 

Dakle, stvar je u podtonu. Primetićete da neke nijanse nude karmina imaju rozi podton, neke imaju podton boje breskve ili kajsije, dok neke druge imaju skroz hladan podton. 

Stvar je u sledećem: ukoliko je podton vaše kože topao, onda birate i toplije tonove nude karmina, kao što su tonovi koji vuku na boju breskve, kajsije i slično. Izbegavajte hladne tonove i rozikaste tonove i držite se tamnijih nude nijansi. 

Ukoliko ste svetlijeg tena, onda će vam odgovarati svetlije nijanse, i upravo ti rozi podtonovi koji ne odgovaraju maslinastom tenu, će vam odlično pristajati. 

Bonus trik: ukoliko imate tamniji ten, a stavili ste nude karmin za koji ste upravo zaključili da je presvetao za vas, uzmite nijansu tamniju olovku za usne i tako potamnite presvetao ruž. 

Pročitajte više: Saveti za iscrtavanje usana olovkom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Matte Nudes 980 Hot Sand

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Matte Nudes 988 Brown Sugar

    Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, nude

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Gorući problem ispucale i suve usne! Evo kako da ih neguješ tokom hladnih dana

Otkrivamo ti tri koraka koja su jako važna u samoj nezi tvojih usana a koja će ti pomoći da na kraju dana tvoje usne budu hidrirane, negovane i lepe...