Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Odmah da kažemo, savršeno proporcionalna osoba ne postoji! Nedostatke na telu možeš lako da prikriješ garderobom, ali sa licem je potpuno druga priča, naročito ukoliko imaš problem sa obrvama. One su centralno pozicionirane, a opšte je poznato da pogled prvo pada na područje oko očiju. Bez obzira da li je jedna podignutija ili spuštenija, duža, kraća, više ili manje popunjena ili čak potpuno različitog oblika, nije smak sveta! Otkrivamo ti trikove pomoću kojih će tvoje prirodne obrve konačno postati simetrične.

Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Zašto se prirodne obrve toliko razlikuju?

Mimika, strana lica na kojoj spavamo i prirodna razvijenost facijalnih mišića, određuju koliko će naše obrve biti slične, odnosno različite. Na neki način, obrve jesu “sestre”, ali sigurno nisu sestre bliznakinje! Asimetrija može da bude prilično frustrirajuća, naročito ukoliko se tvoji pokušaji da ih ujednačiš uporno završavaju još većim debaklom. Svaki potez pincetom, u nadi da ćeš popraviti stvar, verovatno će dovesti do toga da ih samo još više istanjiš. Ako znamo da pretanke obrve nikako nisu simbol lepote, na kraju ti ne preostaje ništa drugo nego da sačekaš nekoliko (dugih) nedelja da ponovo izrastu, i opet probaš sve ispočetka.

Oblikovanje obrva

Za pravilno oblikovanje neophodne su ti makazice i pinceta, a za popunjavanje olovka za obrve i maskara za obrve. Olovka će ti obezbediti precizno, ali nešto oštrije iscrtavanje, zbog čega je važno da potezi budu lagani, a linije koje imitiraju prirodne dlačice, što mekše i tanje. Pomoću maskare, obrve će izgledati gušće i biće jasno definisane. Maskare za obrve dolaze u nekoliko nijansi, stoga nećeš imati problem da nađeš onu koja ti najviše odgovara. Makazicama skrati dlačice kako bi redukovala ili ujednaliča njihovu gustinu. Iščupaj višak dlačica sa unutrašnje ivice da bi ujednačila horizontalne linije. Dlačice na gornjoj ivici obrva nisu predviđene za čupanje, pa ukoliko već moraš da koriguješ oblik, koristi trimer. Lenjir može da ti olakša preciznost pokreta, jer je jako važno da ne preteraš. Tanke obrve samo mogu da pospeše asimetriju, a da se to ne bi desilo, poželjno je da se posle svakih par poteza odmakneš od ogledala i pogledaš kako obrve izgledaju iz daljine.

Popunjavanje obrva

Isti postupak je neophodno primeniti i u ovoj fazi, jer će upravo ogledalo otkriti koju obrvu je potrebno “podići”, a koju “spustiti”. Zamisli vertikalnu liniju koja prati početak tvoje nozdrve (desne, pa leve) i penje se prema čelu. Upravo su to mesta na kojima bi trebalo da započneš crtanje obrva. Nakon toga, probaj da zamisliš jednu horizontalnu liniju. U tome ti ponovo može poslužiti lenjir. Kratkim, nežnim potezima, počni da popunjavaš prazne delove obrva, prateći prirodni luk i rast dlačica. Prvo docrtaj dlačice koje nedostaju na gornjoj ivici one spuštenije obrve, a potom pređi na onu podignutiju. Prazno polje će se najverovatnije nalaziti na donjoj ivici, pa ćeš popunjavanjem te praznine učiniti da obrve konačno budu i istoj ravni, i iste debljine.

Tehnike trajnog iscrtavanja

Kako nacrtati obrve isključivo zavisi od oblika tvog lica. Njihov “dizajn” može da učini da oči izgledaju krupnije ili da lice bude uže u zavisnosti od toga šta želiš da postigneš. Neke devojke ni pored dobrih saveta ne uspevaju da dovedu u red svoje obrve, pa se odlučuju za trajnu šminku obrva. Ona garantuje da ćeš u naredne dve-tri godine imati savršeno oblikovane obrve, ali uvek postoji opravdan strah: šta ako ti se novi izgled ne svidi? Zato je bolje da ipak isprobaš olovku ili maskaru, koje možeš skinuti za sekundu.

Tri top saveta

- Ne preteruj sa korišćenjem olovke ili senke. Prirodne obrve, uvek izgledaju dobro, ali kada su nacrtane mogu da upropaste celokupan makeup i tvoj dotadašnji trud.

- Obrve moraju da budu usklađene sa ostatkom šminke, zato je nabolje da se prvo našminkaš, pa tek onda iscrtavaš obrve.

- Boju olovke ili maskare biraj prema boji kose. Plavušama će najbolje pristajati jedna do dve nijanse tamnija od kose, a brinetama jedna do dve nijanse svetlija.

Oblik obrva otkriva i karakter

Kažu da zaobljene obrve ukazuju na osobe koje su orijentisane prema drugim ljudima i žive u svetu mašte. Oni sa ravnim obrvama su direktni, vole činjenice i logiku. Obrve sa izraženim lukom ukazuju na osobe koje misle da su uvek u pravu i koje žele da imaju  kontrolu u svakoj situaciji.

Pročitaj još: Prenosimo utiske 138 žena koje su isprobale novi Mixa Hyalurogel serum!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Thick It Stick It

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Tinted Brow

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim Pencil

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Light Brown

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Poručite odmah
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči, obrve, tutorial, prirodni look, oblikovanje obrva, olovke za obrve, maskara za obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš definisane i popunjene obrve bez puno truda? Ovo su olovke koje ćeš obožavati.

Svedene, divlje, razbarušene, prirodne, pune ili tanje, obrve su must have i sva pažnja je samo na njima...