Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Odmah da vam kažemo, savršeno proporcionalna osoba ne postoji! Nedostatke na telu možeš lako da prikriješ garderobom, ali sa licem je potpuno druga priča, naročito ukoliko imaš problem sa obrvama. One su centralno pozicionirane, a opšte je poznato da pogled prvo pada na područje oko očiju. Bez obzira da li je jedna podignutija ili spuštenija, duža, kraća, više ili manje popunjena ili čak potpuno različitog oblika, nije smak sveta! Otkrivamo ti trikove pomoću kojih će tvoje prirodne obrve konačno postati simetrične.

Zašto se prirodne obrve toliko razlikuju?

Mimika, strana lica na kojoj spavamo i prirodna razvijenost facijalnih mišića, određuju koliko će naše obrve biti slične, odnosno različite. Na neki način, obrve jesu “sestre”, ali sigurno nisu sestre bliznakinje! Asimetrija može da bude prilično frustrirajuća, naročito ukoliko se tvoji pokušaji da ih ujednačiš uporno završavaju još većim debaklom. Svaki potez pincetom, u nadi da ćeš popraviti stvar, verovatno će dovesti do toga da ih samo još više istanjiš. Ako znamo da pretanke obrve nikako nisu simbol lepote, na kraju ti ne preostaje ništa drugo nego da sačekaš nekoliko (dugih) nedelja da ponovo izrastu, i opet probaš sve ispočetka.

Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Oblikovanje obrva

Za pravilno oblikovanje neophodne su ti makazice i pinceta, a za popunjavanje olovka za obrve i senke za obrve. Makazicama skrati dlačice kako bi redukovala ili ujednaliča njihovu gustinu. Iščupaj višak dlačica sa unutrašnje ivice da bi ujednačila horizontalne linije. Začešljaj obrve na dole, pa makazicama pažljivo iseckaj one delove koji vire ispod donje ivice obrva, a potom ih češljićem vrati u prvobitni položaj. Dlačice na gornjoj ivici obrva nisu predviđene za čupanje, pa ukoliko već moraš da koriguješ oblik, koristi trimer. Lenjir može da ti olakša preciznost pokreta, jer je jako važno da ne preteraš. Tanke obrve samo mogu da pospeše asimetriju, a da se to ne bi desilo, poželjno je da se posle svakih par poteza odmakneš od ogledala i pogledaš kako obrve izgledaju iz daljine. 

Popunjavanje obrva

Isti postupak je neophodno primeniti i u ovoj fazi, jer će upravo ogledalo otkriti koju obrvu je potrebno “podići”, a koju “spustiti”. Zamisli vertikalnu liniju koja prati početak tvoje nozdrve (desne, pa leve) i penje se prema čelu. Upravo su to mesta na kojima bi trebalo da započneš crtanje obrva. Nakon toga, probaj da zamisliš jednu horizontalnu liniju. U tome ti ponovo može poslužiti lenjir. Kratkim, nežnim potezima, počni da popunjavaš prazne delove obrva, prateći prirodni luk i rast dlačica. Prvo docrtaj dlačice koje nedostaju na gornjoj ivici one spuštenije obrve, a potom pređi na onu podignutiju. Prazno polje će se najverovatnije nalaziti na donjoj ivici, pa ćeš popunjavanjem te praznine učiniti da obrve konačno budu i istoj ravni, i iste debljine. Sada samo nedostaje da laganim, ali debljim potezima olovke popuniš “rep” obrva i tako izjednačiš njihovu dužinu. Da bi bile postojane, obavezno koristi gel za obrve.

Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Tehnike trajnog iscrtavanja

Kako nacrtati obrve isključivo zavisi od oblika tvog lica. Njihov “dizajn” može da učini da oči izgledaju krupnije ili da lice bude uže u zavisnosti od toga šta želiš da postigneš. Neke devojke ni pored dobrih saveta ne uspevaju da dovedu u red svoje obrve, pa se odlučuju za japansko iscrtavanje obrva ili microblading. Obe tehnike garantuju da ćeš u naredne dve-tri godine imati savršeno oblikovane obrve, ali uvek postoji opravdan strah: šta ako ti se novi izgled ne svidi? Ipak, olovku možeš skinuti za sekund…

Tri top saveta

- Ne preteruj sa korišćenjem olovke ili senke. Prirodne obrve, čak i kada su debele mogu da izgledaju dobro, ali kada su nacrtane mogu da upropaste celokupan makeup i tvoj dotadašnji trud.

- Obrve moraju da budu usklađene sa ostatkom šminke, zato je nabolje da se prvo našminkaš, pa tek onda iscrtavaš obrve.

- Boju olovke ili senke biraj spram boje kose. Plavušama će najbolje pristajati jedna do dve nijanse tamnija nijansa od kose, a brinetama jedna do dve nijanse svetlija.

Oblik obrva otkriva i karakter

Kažu da zaobljene obrve ukazuju na osobe koje su orijentisane prema drugim ljudima i žive u svetu mašte. Oni sa ravnim obrvama su direktni, vole činjenice i logiku. Obrve sa izraženim lukom ukazuju na osobe koje misle da su uvek u pravu i koje žele da imaju metalnu kontrolu u svakoj situaciji.

Kako ti izlaziš na kraj sa prirodnim obrvama? Podeli sa nama u komentarima!

Pročitaj još: Top 5 maskara trikova 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Brow Drama Pomade dark blond

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Poručite odmah
  • Maybelline Gigi Hadid Eyeshadow Palette Cool

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, obrve, tutorial

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Za ili protiv: presečene obrve, trend koji se vraća

Zvuči neverovatno, ali je istinito – trend koji je bio popularan među hip-hop izvođačima je ponovo zaživeo na Instagramu ...