Kako odabrati pink ruž za usne prema tonu kože

Svaka žena u svojoj torbici pored klasičnog crvenog, mora da ima bar jedan dobar pink ruž za usne. On savršeno osvežava i podmlađuje, a mnogi veruju da pristaje apsolutno svima, bez obzira na uzrast, boju kose ili kože.

Najveće kozmetičke kuće već su spremile svoje ružičaste favorite za novu sezonu: od neonskih, preko jarkih, do onih zagasitih, mat tekstura. Izbor je zaista veliki, ali da bismo maksimalno iskoristili sve prednosti pink karmina i ujedno izbegli neželjene efekte, neophodno je da pronađemo pravu nijansu, što nije nimalo lak zadatak!

Odabir pink ruža

Važno je da znaš da se ruževi biraju u odnosu na ton kože, a u zavisnosti od toga koliko je ona svetla ili tamna, razlikujemo:

- porculanski (svetao)

- tamni

- srednji (neutralni) ten

Baš svaki od njih ima svoju “dobitnu” pink nijansu!

Jednostavan test za perfektan izbor

Da bi odredila svoj tip potrebno je da na dnevnom svetlu pogledaš vene oko svog ručnog zgloba i utvrdiš njihovu boju.

- plave ili ljubičaste: hladan podton

- zelene ili maslinaste: topli podton

- ne možeš da odrediš boju: neutrani podton

 

Pravilo je jasno: topli podtonovi traže šminku toplih boja; hladni hladnu; dok neutralnim odgovara sve (čak i neon roze). Što je veći procenat crvene, žute ili narandžaste u nekoj boji, ona je toplija, a plave, zelene ili ljubičaste - hladnija.

Iako je podela jasna, to ne znači da osobe sa toplim podtonom kože ne smeju da nose plavu, već da je potrebno da izaberu njenu topliju nijansu. Isto tako, osobe sa hladnim podtonom mogu da izaberu hladniju nijanse narandžaste.

Svetao ten

Ako imaš providan ili porculanski ten teško da možeš napraviti grešku pri izboru. Odličnog saveznika možeš potražiti u nežno roze i koralnim nijansama, a u obzir dolaze i lila podtonovi, kao i prljavo roze mat ruževi.

Taman ten

Preplanulom, tamnom tenu preporučuju se svetle, mlečne i jarko roze nijanse. Ako želiš da tvoja koža izgleda još tamnije, isprobaj pink koja vuče na ljubičasto, a izbegavaj prljavo i neutralno roze. Fuksija i ciklama će biti pun pogodak naročito ako preko njih naneseš sjaj za usne.

Ten srednje nijanse

Ni taman, ni svetao, ali svakako najpoželjniji tip, dozvoljava da nosiš skoro sve roze nijanse, pogotovo sočnu lubenicu ili nude pink (kada želiš da postigneš prirodniji look). Nećeš pogrešiti ni sa tamno roze nijansama koje u sebi imaju primesu karamele ili kafe. Važno je samo da nemaju plave podtonove.

Promeni ritual – osiguraj boju

Najbolji ruž za usne sastojci omogućavaju da boja dugo ostane postojana, ali je poželjno da se i sama pridržavaš određenih rituala pre šminkanja. Za početak, lagano prebriši usne peškirićem koji si prethodno pokvasila vodom, a da potom naneseš sloj balzama. Sačekaj par minuta da koža upije, obriši maramicom, nanesi olovku za usta, pa tek onda neki od izabranih mat karmina. Olovka će dodati sloj pigmenta i osigurati da boja ne spadne brzo.

Pink ruž za usne je glavni adut ovog leta!

Da li znaš da muškarci provedu dve sekunde gledajući usne namazane nekom neutralnom bojom, a čak sedam sekundi posmatrajući usne namazane ružičastom!? Dok nežno roze asocira na nevinost i čistotu, one intenzivnije nijanse povezuju sa zavođenjem. Jarko pink ne samo da će istaći tvoje usne u prvi plan, već ćeš i sama biti u centru pažnje!

Pročitaj još: Baking tehnika šminkanja je ponovo u trendu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Pinks Successful 165

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Romantic

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Intense Butter Gloss Funnel Delight

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 25 Stay Exceptional

  Poručite odmah
 • YSL Rouge Volupte Shine 49

  Poručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture Sheer Matte 109

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Rouge Signature Brilliant Be Captivating 305

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Rouge Signature Brilliant Be Outstanding 302

  Poručite odmah

Registrujte se / Prijavite se