Kako odabrati pravu boju olovke za obrve

Make-up stručnjaci otkrili su na koji način najlakše možemo odabrati idealnu olovku za obrve. Iako su mnogi mislili da se njihova nijansa bira isključivo po boji kose, bitno je znati da kada kupujete ovaj proizvod morate uzeti u obzir i boju vašeg tena i očiju.

Crvena kosa

Tako, ukoliko imate crvenu kosu i ružičasti ten, nipošto nemojte odabrati olovku sa crvenkastim tonovima, jer će vaše obrve dobiti narandžastu nijansu, već se odlučite za onu koja "vuče" na pepeljasto.

Brineta


Za brinete važi sledeće pravilo: ukoliko imate svetlo smeđu kosu i svetle oči, odaberite nešto tamniju olovku kako biste na pravi način izdefinisali obrve, dok je u slučaju da imate tamnije oči i tamno smeđu kosu bolje odabrati za nijansu svetliju olovku. Predlažemo L'Oreal Brow Artist pomadu za obrve, koju možete naći u nijansama koje savršeno odgovaraju brinetama - Brunette 104 ili Dark blonde 103.

Crna kosa

Iako mnoge crnokose dame smatraju da boju obrva treba prilagoditi nijansi kose, u ovom slučaju napraviće veliku grešku. Korišćenjem previše tamnih olovaka za obrve postići ćete "veštački" izgled, a vaše obrve delovaće potpuno neprirodno. Zato, ukoliko imate crnu kosu, uvek odaberite olovku za obrve u umereno tamnoj braon nijansi. Naš predlog je L'Oreal Brow Artist pomada za obrve u nijansi Ebony 106.

Plava kosa


Dame sa plavom kosom takođe moraju biti veoma pažljive pri odabiru ovog proizvoda. Ukoliko imate svetlu kosu i svetle oči, boju olovke obavezno prilagodite najtamnijem delu vaše kose, jer ćete na taj način obrvama dati definisanost, a osim toga, otvorićete pogled. U suprotnom, ako odaberete nijansu olovke najsličniju najsvetlijim delovima vaše kose, delovaćete umorno. U ovom slučaju možete odabrati L'Oreal Brow Artist pomadu za obrve u nijansi Blonde 101, Warm blonde 102, ili Dark blonde 103.

Pročitajte još o: 6 koraka za savršeno definisane obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'oreal Paris Brow Artist Pomade

    Poručite odmah

Povezane teme: obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

6 beauty proizvoda za prvu pomoć koje stvarno moraš imati u svom neseseru

Iznenadni susret, radni dan koji se prolongira u party veče, sastanak na koji si zaboravila... Toliko je nepredvidljivih situacija u životu aktivne ž...