Kako odabrati puder kad nema testera ili kada kupuješ online

Mnogi imaju problem da pronađu pravu nijansu tečnog pudera zbog nedovoljnog broja nijansi u ponudi, ili zato što ne znaju da odrede podton svoje kože onda kada imaju testere u drogeriji, a kamoli kada nema testera u drogerijama ili kada nemaju mogućnost isprobavanja nijansi zbog online kupovine. Zato sa tobom delimo ove dragocene savete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josephine Skriver (@josephineskriver) on

Kako odrediti osnovnu nijansu tena

Nijansa tečnog pudera je pored njegovog kvaliteta i teksture najbitnija stavka pri kupovini pudera. Pre nego što izabereš nijansu, moraš znati koji je tvoj ten i podton tvoje kože, što je naročito važno ako baš u tom trenutku testeri nisu dostupni u radnji ili ako proizvod kupuješ online.

Porcelanski ten:

Odlike ovog tena su izuzetno bleda koža osetljiva na sunčeve zrake. Osobe porcelanskog tena uglavnom imaju svetle oči i teško dobijaju preplanuli ten, ali zato lako izgore na suncu. Zbog toga se njima i preporučuje da koriste puder koji u svojoj formuli sadrži i SPF faktor.

Svetao ten:

Ako tvoja koža nije drastično svetla i ako kada si dovoljno uporna možeš da pocrniš onda imaš svetao ten. Osobe svetlog tena mogu imati i svetle i tamne oči. Ukoliko je tvoj ten svetao ne smeš koristiti pudere koji su pretamni za tvoju kožu iz želje da izgledaš preplanulo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lancôme Official (@lancomeofficial) on

Srednje svetao ten:

Koža kod ovog tena nije ni previše svetla ni previše tamna i lako podnosi sunčeve zrake. Naziva se još i neutralan ton kože, a oni sa ovim tenom najlakše će naći proizvode za sebe.

Taman (maslinasti) ten:

Ako ti ten konstantno izgleda preplanulo, lako podnosiš sunce i imaš tamne oči onda imaš sreću da imaš maslinasti ten. Samo je važno da ne zaboraviš da je taman ten sklon i hiperpigmentaciji više od ostalih tonova kože, pa zato i kod njega koristi SPF zaštitu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Sada kada si utvrdila koji je tvoj ton kože, isto tako je važno i da utvrdiš koji je tvoj podton. Ako puder koji si odabrala na osnovu boje tvog tena, na tebi ima sivkastu nijansu znači da ne koristiš proizvod namenjen tvom podtonu kože.

Kako bi imala savršen ten, moraš saznati koji je tvoj podton kože!

Kako odrediti podton kože

Podton kože predstavlja nivo topline tvog tena i on se određuje prema boji koja preovladava u njemu. Pa tako razlikujemo topao, hladan i neutralan podton kože.

U topao podton kože ubrajamo žućkasti i maslinasti ten. Kod hladnog podtona kože preovladava roze nijansa, a kod neutralnog nije posebno izražena ni jedna od pomenutih nijansi.

Pogledaj u boju svojih vena na prirodnom svetlu i lako utvdi svoj podton kože – ako su ti vene maslinasto zelene, tvoj ton je topao, dok plave ili ljubičaste vene označavaju hladan podton kože. Ako ne možeš da se odlučiš da li su ti vene zelenkaste ili plave, znači da je ton tvoje kože neutralan.

Kako odabrati puder kad nema testera ili kada kupuješ online

Dodatni savet

Ako ti bolje pristaje srebro od zlata, tvoj podton je hladan, a ako ti zlatne nijanse više pogoduju, tvoj podton je topao. Neutralnom tenu dobro stoji i srebrni i zlatni nakit. Pa imaj i to na umu kada odlučuješ sa kojim nakitom ćeš ulepšati svoj look.

Nadamo se da smo ti olakšali odabir pudera kada ga kupuješ online. Sada je samo preostalo da klikneš na neki od njih ispod teksta i poručiš ga.

Pročitaj još: Bronzer kao rešenje za svetao ten

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris True Match 5W

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Matte Poreless With Clay 103

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Foundation Medium Buff

  Poručite odmah
 • Vichy Mineralblend

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Toleriane Teint Mousse

  Poručite odmah
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Poručite odmah
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Affinitone Foundation

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, tečni puder, puder, Yves Saint Laurent, La Roche-Posay , Vichy, Maybelline New York, NYX

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Masna koža? Prilagodi beauty rutinu ovom tipu kože

Pravilnom skincare rutinom protiv viška sebuma I nesavršenosti, sve do mat finiša kojem svi težimo! Otkrivamo kako. ...