Kako pravilno koristiti bjuti blender

Da li se ponekad zapitaš kako smo ikada mogli da živimo bez bjuti blendera? Skroman, jednostavan i tako moćan, sunđerasti aplikator je uneo pravu revoluciju u bjuti industriju, a zbog lakoće primene zasenio sve svoje prethodnike, od tradicionalnih sunđera do četkica. Njegov jajasti oblik idealan je za nanošenje tečne šminke - prajmera, pudera, korektora, senki, rumenila, hajlajtera, bronzera… Besprekorno i ravnomerno raspoređuje proizvod po licu dajući tenu maksimalno prirodni izgled, a savršeno se pokazao i pri apliciranju praškaste kozmetike, pre svega pudera i fiksatora.

 

Nema čarolije ako nije dobro pokvašen

Pravila su jasna - sunđer prvo pokvasi mlakom vodom, iscedi višak tečnosti, a potom ga umoči u proizvod koji želiš da koristiš.

Bjuti blender ne sme biti suv, jer će u tom slučaju upiti preveliku količinu pudera (ili neke druge tečne šminke) i neće moći ravnomerno da se rasporedi po licu. Da bi ga održavala dovoljno vlažnim, pored sebe drži posudu sa vodom ili sprej kojim ćeš moći da ga “osvežiš”. Suv bjuti blender je odličan za uklanjanje grešaka, kada naneseš previše rumenila ili bronzera.

 

Ne stavljaj proizvod direktno na sunđer

Ako puder direktno istiskuješ na sunđer, samo jedan deo aplikatora će upiti proizvod i neće moći ravnomerno da ga rasporedi po licu. Boja će biti neujednačena i ostaviće tragove kao kod četke. Umesto toga, puder istisni na nadlanicu ili ga prstima rasporedi po licu u vidu tačkica, a tek onda započni blendanje. Lagano tapkanje doprineće što prirodnijem finišu. Pakovanja pojedinih proizvođača sadrže male zaobljene pregrade u koje možeš istisnuti puder, pa tako nećeš morati da prljaš ni ruke.

Količina vode određuje pokrivenost

Količina vode koja će ostati u sunđeru nakon ceđenja isključivo zavisi od toga kakav izgled želiš da postigneš. Za lagan, prirodni finiš potrebno je da sunđer bude više vlažan, dok je za jaču ili potpunu pokrivensot, poželjno da bude suvlji.

Ekstra savet: Za ultra laganu pokrivenost sunđer pre svake upotrebe direktno natopi mlakom vodom iz slavine, a potom ga blago ocedi. Na taj način će bjuti blender uvek biti dovoljno vlažan pre nego što ga umočiš u podlogu i nikada neće upiti previše prizvoda, pa nema bojazni od gomilanja i stvaranja veštačkog izgleda.

 

Trik sa gumicom

Ako je pred tobom neki ozbiljan šminkerski poduhvat koji zahteva posebnu preciznost (konturisanje ili blendanje ispod očiju) uzmi gumicu za tegle i obmotaj je par puta oko sunđera kako bi dobila dva mini aplikatora. Sa onim manjim delom koji obuhvata vrh sunđera lakše češ moći da kontrolišeš poteze bez bojazni da ćeš umrljati ostatak šminke, dok ćeš onim debljim prekrivati one veće površine na licu.

Redovno pranje i pravilno odlaganje

Zbog ostataka šminke, prljavštine i mrtvih ćelija sa kože, tvoj čarobni sunđerčić može postati pravo leglo bakterija! Neophodno je da ga temeljno opereš posle svake upotrebe (anti-bakterijskim sapunom ili blagim šamponom), i još važnije, da ga ostaviš da se dobro osuši!

 

Nikad ga ne odlaži mokrog, jer će se bez vazduha i svetlosti ubuđati i usmrdeti. Čuvaj ga na suvom mestu, po mogućstvu u kutiji sa poklopcem ili vrećici za nakit kako ne bi skupljao prašinu.

Trikovi za pranje

Koliko god prali bjuti blender, u njemu se zdržava sve i svašta, a ako ti je muka od svih onih groznih fotografija sa Instagrama na kojima je u prvom planu poprečni presek korišćenog i navodno redovno pranog bjuti blendera, vreme je da ti otkrijemo neke trikove:

1) Sve što ti je potrebno je mašina za veš, jedna čarapa i gumica za kosu. Ubaci sunđer u čarapu, veži je gumicom, operi sa ostatkom veša i biće besprekorno čist!

2) Ovo je jedan od bizarnijih saveta, ali kažu da radi… Keramičku posudu napuni vodom, dodaj malo deterdženta za sudove, ubaci sunđer, stavi u mikrotalasnu na jedan minut i biće kao nov. Budi ekstremno obazriva pre nego što dodirneš sunđer, jer će biti doslovno vreo!

 

Pročitaj još: Ovo je ruž za usne koji se neće preslikati na zaštitnu masku

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Lancôme Tiuw Foundation Blender

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Multi Formula Disc Sponge

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Infallible 24-h Matte Cover 155 Naturel Rose

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 103

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Foundation Beige

  Poručite odmah
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Poručite odmah
 • Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation

Povezane teme: šminka, Yves Saint Laurent, Lancome, osetljiva koža, čišćenje lica, Urban Decay, NYX, NYX Professional Makeup , bjuti blender, makeup sunđer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osunčana ili ne bronzeri su tu da ti pruže prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Preplanuli ten je obavezan kada je u pitanju ovo doba godine. Otkrivamo ti kako da ga postigneš sa odgovarajućim bronzerom, prema svom licu i tonu kož...