Kako pravilno mazati lak za nokte by @anastasijastasha

Prvi korak

Ujednačite dužinu vaših noktiju, najlakše je da ih sečete uz pomoć grickalice, a dodatno ih oblikujte turpijom. Bitno je da nema iskrzalih delova, a turpijom za poliranje možete blago preći preko površine nokta i izglančati ga, samo vodite računa pri ovom koraku kako ne bi oštetili sam nokat. Zanoktice je bolje ne skidati, jer na taj način mogu biti još grublje,  već ih negujte uljima i kremama.

 

#candy #pink & #fall #trendy #nailpolish is the thing for a ☔️ day

A photo posted by @_mymakeup__ on

Drugi korak

Mazanje baze. Baza je neophodna jer će pripremiti nokat, štititi ga od laka (od svake crvene boje, tj. laka, nokti imaju tendenciju da požute). Baza jača nokat, i dodatno ga glača, pa sam lak na noktima izgleda lepše. Dajte bazi vremena da se osuši (dovoljno je 1-2 minuta).

Treći korak

Odaberite omiljenu nijansu laka za nokte, i namažite je. Moja omiljena nijansa trenutno je  udon know me, Essie, koju možete videti i ovde.

 

Love @chroma_nails' #withtheband mani. Snag yours via the link in our profile. #essielove #obsessie

A photo posted by essie (@essiepolish) on

 

Super trik: Ne mućkajte bočicu već stavite lak između dlanova i rotirajte bočicu ka levoj i desnoj strani. Na ovaj način, u laku neće biti mehurića, pa samim tim ih neće biti ni na vašim noktima.

Dok vadite četkicu, skinite višak laka sa nje kako vam se lak ne bi razlio po prstu. Lak mažite što bliže zanokticama, ali naravno, ne i na njih. U tri pokreta namažite jedan nokat, jedan sloj je sasvim dovoljan, ali možete naneti i još jedan, ukoliko je potrebno.

Savet za brzo sušenje: stavite nokte u posudu sa ledenom vodom

Četvrti korak

Top coat, je najbitniji korak jer omogućava blistav sjaj i duže zadržavanje samog laka na noktima. Ja već dugo koristim i obožavam Essie gel setter.

Pročitaj više o: Essie jesenja kolekcija by Danijela

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Gel Setter Essie

  • Udon Know Me by Essie

    Poručite odmah

Registrujte se / Prijavite se