Kako pravilno naneti podlogu?

Pravilnim odabirom tečnog pudera možeš da postigneš savršen ten, no najpre treba savladati nekoliko trikova koje koriste profesionalni šminkeri. Prilikom odabira podloge treba da je isprobaš na licu i to na dnevnom svetlu, jer veštačko svetlo stvara pogrešan utisak, i može da se desi da kupite totalno pogrešnu nijansu pudera.

 

U zavisnosti od toga, da li se sunčate ili izbjegavate sunce, lice ima različite tonove i nijanse. Čelo koje je najviše izloženo sunčevoj svetlosti moglo bi biti tamnije od ostatka lica. U tom slučaju, treba da imate dve nijanse podloge da biste postigli prirodan izgled. Tamniju nanosite tamo gde vam sunce udara u lice (čelo, nos, jagodice), a svetliju na ostatak lica. Nanošenje podloge uviek treba biti pokretima prema dole.

 

Većina žena podlogu nanosi prstima, ali šminkeri preporučuju da ipak uložite u četkicu i naučite pravilnu tehniku. Najbolje je tečnu i kremastu podlogu nanositi laganim pokretima, čime ćete postići prirodan rezultat. Da biste učvrstili podlogu i izbegli nepotreban sjaj, nanesite puder u prahu ili kamenu na čelo, nos i bradu čime ćete postići prirodan izgled.

Pročitaj više o: Konturisanje za sve tipove kože by @anastasijastasha

Za ovaj izgled preporučujemo

  • True Match The Powder L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • True Match L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • Affinitone Foundation by Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, bb krema, tečni puder, puder, konturisanje, mat

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...